IT&C

Când e gata internetul prin satelit al lui Elon Musk pentru primii utilizatori

În urma ultimei lansări, compania a ajuns la o constelație care însumează 540 de sateliți care se află în prezent pe orbita joasă a Pământului. După completarea acesteia, Elon Musk vrea să ofere internet către toate colțurile globului. Potrivit șefului companiei, e nevoie de 400 de sateliți Starlink pentru a oferi o acoperire „minoră” și 800 pentru acoperire „moderată”.

Astfel, cei 540 de sateliți sunt suficienți pentru ca SpaceX să înceapă să ofere teste în modul beta ale serviciilor sale. Site-ul companiei te lasă acum să te abonezi la actualizări despre Starlink și disponibilitatea serviciilor din zona ta, după ce completezi un formular cu adresa de mail și codul poștal.

Când permite SpaceX utilizatorilor să înceapă testarea beta
„Starlink este conceput pentru a furniza internet de bandă largă de mare viteză în locații în care accesul a fost instabil, scump sau indisponibil. Testarea beta privată este așteptată să înceapă mai târziu în această vară, urmată de testarea beta publică, începând cu latitudini mai mari”, spune compania în mailul de confirmare al abonaților.

Astfel, în cazul în care testarea devine posibilă în zona codului tău poștal, vei fi anunțat. Până la finalul verii sau începutul toamnei anului 2020, SpaceX va fi lansat aproximativ 800 de sateliți pe orbita joasă a Pământului, ceea ce înseamnă că acoperirea va fi deja una moderată până atunci.

Potrivit companiei, Starlink va oferi viteze de până la un gigabit pe secundă la latențe cuprinse între 25 de milisecunde și 35 de milisecunde. Mega-constelația inițială Starlink ar fi urmat să cuprindă 12.000 de sateliți. Totuși, la sfârșitul lunii mai, SpaceX a solicitat FCC să primească permisiunea pentru a putea lansa până la 30.000 de sateliți Starlink prin care să ofere internet pe Pământ.

https://playtech.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *