Situația la frontieră: Câți moldoveni au revenit în țară, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 7 985 traversări. În Republica Moldova au revenit 4313 de persoane, dintre care 2 099, înregistrate la frontiera moldo-română, 1 181 la frontiera cu Ucraina și 1 033 persoane au revenit pe cale aerienă.

Foto: facebook.com/Igordodon

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost: PTF Leușeni – 1 449 traversări persoane; PTF Aeroport - 1 033 traversări; PTF Otaci - 655 traversări; PTF Giurgiulești – 350 traversări persoane; PTF Sculeni – 297 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- o persoană documentată pentru trecerea ilegală a frontierei de stat; - patru încălcări ale regimului zonei de frontieră; - o contravenție privind încălcarea regulilor privind vinieta; - o persoană a fost documentată contravențional pe faptul de nerespectare a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice; - patru consemne declanșate conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Prin punctul de trecere Otaci a fost autorizată intrarea în țară a 435 cetățeni cu 36 mijloace de transport, care se întorceau din Federația Rusă, tranzitând teritoriul Ucrainei.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 7 985 de persoane și completate 4 313 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.


Pub