(video) Maia Sandu îi dă din deget lui Andrei Năstase: „Să fie mai atent când critică PAS și mai politicos”

Lidera PAS, Maia Sandu spune că au avut loc discuții cu cei din Platforma DA, pe marginea propunerii de demitere a actualului Guvern și instalării unui cabinet, eventual în frunte cu Andrei Năstase. Se pare însă că întrevederea s-a soldat fără vreun rezultat, iar lidera PAS recunoaște că a plecat de la aceasta înainte de a se încheia. „Uneori îmi mai crapă și mie răbdarea. Tonalitatea pe care s-a discutat e altă întrebare”, a spus Sandu, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Foto: UNIMEDIA

Lidera PAS l-a atenționat public pe fostul său coleg de bloc, Andrei Năstase, să fie mai atent, atunci când aduce critici formațiunii pe care o conduce fosta prim-ministră.

„Nu avem voturile necesare pentru instalarea unui nou Guvern. Dacă acestea apar, atunci trebuie să discutăm foarte clar. Eu am zis că noi suntem deschiși pentru opțiunea Andrei Năstase prim-ministru. Este adevărat că el ar trebui să fie mai atent atunci când critică PAS-ul, dacă vrea să fie susținută această idee de colegii mei la Consiliul Politic. L-am rugat să fie un pic mai politicos, dar evident trebuie să vedem și care ar fi condițiile celorlalți care ar susține acest Guvern, dacă ar fi interese ascunse, mă refer la două fracțiuni despre care nu știm prea multe, iar ceea ce știm nu este de bine”, a declarat Sandu.

Lidera PAS s-a referit la grupul Șor și grupul condus de Andrian Candu, în spatele cărora ar sta fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, iar acest lucru ar face imposibile eventuale discuții de susținere a unui Guvern. Și discuțiile cu Platforma DA nu s-au încununat cu succes, deocamdată, iar ultima întrevedere a fost părăsită de fosta prim-ministră, înainte de finalizare.

„Uneori îmi mai crapă și mie răbdarea. Tonalitatea e altă întrebare. Vreți să discutăm acum ca la piață...treaba noastră cum discutăm. dacă nu sunt 51 de voturi, despre ce să discutăm”, a adăugat Maia Sandu.

Coaliția de guvernare PSRM/PD au împreună 51 de voturi, minimul necesar pentru adoptarea de decizii în Legislativ.


Pub