Departamentul de Justiție din SUA a refuzat să comenteze cererea de extrădare a lui Vlad Plahotniuc

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiției din SUA ar fi refuzat să comenteze cererea de extrădare a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în Republica Moldova, la solicitarea cotidianului american The New York Times.

Foto: UNIMEDIA

Jurnaliștii americani au scris despre solicitarea autorităților moldovenești către Statele Unite de extrădare a lui Vladimir Plahotniuc, „un magnat de afaceri acuzat în țara sa natală de implicarea în furtul unui miliard de dolari în perioada 2014-2015”.

„Reprezentanții lui Vladimir Plahotniuc nu au fost disponibili pentru comentarii, iar avocații săi au negat anul trecut că acesta a fost implicat în afacerea cunoscută local drept „furtul secolului”, în care echivalentul a 1/8 din PIB-ul țării și așa sărace, pe anul 2014”, se arată în articolul The New York Times.

Amintim că marți, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a solicitat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

În zilele imediat următoare, PCCOCS care investighează o altă cauză penală în privința numitului, urmează să expedieze o cerere de comisie rogatorie autorităților din SUA.


Pub