Replica Maiei Sandu către Platforma DA: Mai este nevoie de voturile a 10 deputați PD. Dacă matematică nu e, nimic nu e

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că nu va răspunde cu aceeași monedă la acuzațiile dure venite astăzi din partea mai multor lideri din cadrul Platformei DA. Totuși, aceasta a explicat de ce au apărut divergențe atât de accentuate între cele două formațiuni care au creat Blocul ACUM, în momentul în care se discută despre posibilitatea demiterii Guvernului Chicu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la Tv8.

Foto: UNIMEDIA

„Nu cred că răspunsurile mele acum aici ar face bine electoratului de pe centru - dreapta, aici e nevoie de unitate și dacă ne lăsăm provocați de anumite critici și venim cu replici, această unitate nu va putea fi asigurată”, a menționat Maia Sandu, cu referire la criticile venite din partea Platformei DA.

Lidera PAS susține că a menționat, de mai multe ori, în mod public, faptul că, partidul pe care îl conduce va susține un eventual guvern în frunte cu Andrei Năstase sau cu unul din alți 3 candidați înaintați de Platforma DA. „Întrebarea este sunt 51 de deputați? Nu sunt, asta e problema. Ca să fie numărate corect voturile în Parlament, cel puțin 10 deputați din PD trebuie să voteze. Colegii mei discută cu cei din PD, care spune că nu sunt gata să voteze un alt Guvern la moment. Problema este matematica, dar odată ce matematica nu există, nu știu de ce trebuie să arunci cu pietre în curtea altcuiva”, a explicat Maia Sandu.

„Problema nu e în cele 15 voturi de la PAS, problema e că lipsesc celelalte voturi necesare”, a conchis lidera PAS.

Un șir de acuzații au fost lansate de unii deputați și reprezentanți ai Platformei DA, la adresa PAS, după o ședință cu ușile închise dintre cele două formațiuni. Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate că ar fi noul aliat al Guvernului Chicu, argumentând acuzațiile prin faptul că ultimii nu vor să voteze propunerile Platformei DA, de inițiere a demisiei președintelui țării și moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvernului.

Și secretarul Platformei DA, Ion Terguță, a declarat că PAS, în loc „să contribuie la demiterea Guvernului Chicu, oferă seturi de propuneri care să ajute cabinetul actual să supraviețuiască”.


Pub