17:16:24 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu îl îndeamnă pe Andrei Năstase să fie mai atent atunci când critică PAS: „O altă guvernare nu e posibilă fără PD sau 90% din componența PD”

Actualitate 17.06.2020 09:00 Vizualizări2674 Autor: Ziarul National
Maia Sandu îl îndeamnă pe Andrei Năstase să fie mai atent atunci când critică PAS: „O altă guvernare nu e posibilă fără PD sau 90% din componența PD”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că un alt guvern nu poate fi învestit, dacă la formarea acestuia nu va participa și Partidul Democrat (PD) sau măcar 90% din actuala fracțiune parlamentară a lui Pavel Filip. De asemenea, fosta prim-ministră l-a sfătuit pe Andrei Năstase să înceteze presiunile și criticile la adresa PAS, pentru că, în caz contrar, Consiliul politic al formațiunii nu-l va agrea în calitate de potențial premier.

„O altă guvernare nu e posibilă fără PD sau 90% din componența PD. Vreau să fie clar acest lucru”, a declarat ieri-seara Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Citește și: Năstase pune PRESIUNE și-i cere Maiei Sandu să sprijine DEMITEREA Guvernului Chicu: „Dodon nu va pleca prin DEMISIE, să fim realiști și rezonabili”

De asemenea, Maia Sandu susține că nu e mare lucru dacă mâine mai ies câțiva deputați de la PD și aderă la „Pro Moldova” lui Andrian Candu.

„Eu vă spun cum stau lucrurile. Este nevoie ca PD să participe și el. De unde să ai certitudinea că, dacă se investește alt guvern, unii deputați nu se răzgândesc peste două săptămâni și executivul rămâne fără susținere?”, a întrebat Sandu.

Maia Sandu s-a referit și la declarațiile lui Andrei Năstase, care în ultima perioadă insistă pe lângă PAS să semneze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și să voteze pentru învestirea unui guvern anticriză al Platformei „DA”.

„Noi suntem deschiși pentru opțiunea Andrei Năstase – prim-ministru. Este adevărat că el ar trebui să fie mai atent atunci când critică PAS-ul, dacă vrea ca și colegii mei, la Consiliul politic, să susțină această idee. L-am rugat să fie un pic mai politicos”, a punctat sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md