15:39:26 23.04.2024
Stiri

Granturi de până la 200 000 de lei pentru DIGITALIZAREA afacerilor din R. Moldova

Actualitate 17.06.2020 09:59 Vizualizări1187 Autor: Ziarul National
Granturi de până la 200 000 de lei pentru DIGITALIZAREA afacerilor din R. Moldova


Companiile din Republica Moldova, care doresc să-și dezvolte afacerile și în format online, sunt îndemnate să depună, până la 30 iunie curent, dosarele în cadrul Instrumentului de susținere pentru digitalizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM).

Astfel, antreprenorii care doresc să-și digitalizeze afacerile pot beneficia de suport sub formă de „voucher” sau de grant. Selectarea beneficiarilor se va face în baza unui concurs, în limita bugetului disponibil, anunță Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Acordarea suportului în formă de business voucher:

Acest tip de ajutor va fi acordat pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborarea profilului on-line și a conținutului privind produsele și serviciile acesteia; elaborarea/ajustarea paginii web și aderarea la platforme de tip marketplace, ce oferă posibilități de plăți online și aspecte logistice integrate. Suma maximă a voucherului constituie 20 000 de lei și va fi acordat beneficiarului Instrumentului în proporție de 100%.

Înregistrarea se face în regim online, completând acest formular.

Acordarea sprijinului financiar sub formă de grant:

Acest suport va avea drept scop inovarea și introducerea noilor tehnologii în contextul digitalizării companiei și în scopul eliminării sau minimizării riscurilor impuse de piață. Suma maximă a grantului constituie 200 000 de lei, iar contribuția beneficiarului va constitui minimum 10% din costul proiectului.

Astfel, grantul va putea fi utilizat pentru consultanță în parcurgerea pașilor specifici necesari pentru implementarea soluțiilor, procurarea de echipament tehnologic, sisteme, mașini, utilaj și instrumente de lucru noi, necesare pentru digitalizarea, inovarea și modernizarea procesului operațional, precum și pentru soluții software personalizate dezvoltate special pentru întreprindere etc.

La evaluarea aplicațiilor se va ține cont de mai multe criterii, precum viabilitatea ideii de afacere, genul de activitate cu care aplică la Instrumentul de suport, conform domeniilor de activitate eligibile și prioritare prevăzute, cost-eficiența și eficacitatea investiției planificate, localizarea planificată pentru activitatea întreprinderii, argumentarea necesității accesării suportului solicitat, impactul asupra dezvoltării afacerii, produselor, îmbunătățirii proceselor sau serviciilor care corespund necesităților practice și cerințelor pieței, crearea și menținerea locurilor de muncă, în special în zonele rurale.

Înregistrarea se face în regim online, completând acest formular.

Informații suplimentare despre acest program aflați AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md