01:48:27 25.04.2024
Stiri

Acuzații DURE din tabăra Platformei „DA” la adresa PAS: „Aliații noi susțin că anume PD este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PD ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat...”

Actualitate 17.06.2020 10:36 Vizualizări3327 Autor: Ziarul National
Acuzații DURE din tabăra Platformei „DA” la adresa PAS: „Aliații noi susțin că anume PD este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PD ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat...”


Condiția anunțată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru susținerea unui guvern asumat de Platforma DA cu privire la obținerea unui angajament public din partea deputaților democrați de a susține noul guvern este criticată de către conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

„O altă guvernare nu e posibilă fără PD sau 90% din componența PD. (...) Este nevoie ca PD să participe și el. De unde să ai certitudinea că, dacă se investește alt guvern, unii deputați nu se răzgândesc peste două săptămâni și executivul rămâne fără susținere?”, a întrebat lidera PAS, Maia Sandu, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

În replică, deputații PPDA Igor Munteanu și Alexandru Slusari au acuzat PAS că ar pune interesele personale ale partidului mai presus decât cele naționale, odată ce R. Moldova ar avea la ora actuală „cel mai necompetent și nenorocit executiv din istoria Republicii Moldova, care a eșuat lamentabil în gestionarea crizei pandemice și a amplificat criza social-economică”.

Potrivit lui Slusari, dacă Guvernul Chicu nu va fi demis, „acest staff electoral al lui Dodon va guverna țara cel puțin până în primăvara lui 2021” și va organiza nu doar scrutinul prezidențial, ci și alegerile parlamentare anticipate.

„Platforma DA timp de o lună solicită sprijin public de la PAS pentru un alt guvern, unul competent, credibil, un guvern anticriză, proeuropean și antioligarhic. Noi ne propunem ca acest executiv, deja etichetat un guvern de sacrificiu, să fie susținut cu peste 51 de voturi, cu excepția grupării Șor, în componența lui categoric nu vor fi incluși reprezentanții grupului „Pro Moldova” și să nu fie construită nicio alianță. (…) Dar constatăm că. în mod subit, doamna Sandu este mult mai exigentă față de colegii săi din fostul bloc ACUM și ne zice că, de facto, este de acord să rămână la putere Guvernul Chicu, dacă Platforma DA nu obține un mesaj public de sprijin din partea PD”, acuză Slusari.



Și deputatul Igor Munteanu acuză PAS, care ar fi „aliatul nou al Guvernului Chicu” că ignoră „dezastrul sanitar din R. Moldova prin faptul că nu vede în schimbarea guvernului o prioritate, ci mai degrabă alegerile prezidențiale, „proiectul de suflet al lui Dodon”.

„Acest guvern ar trebui să fie demis imediat dintr-un punct de vedere moral și politic. Matematic vorbind, însă, actualul premier Chicu profită de niște confuzii, regretabile din punctul meu de vedere, asupra modului în care se adună voturile. Aliații vechi (PD) nu-și doresc să piardă niște ministere în Guvernul Ion Chicu. Interesele și nu gravitatea situației face din PD o marionetă umilă a PSRM. Paradoxul este că aliații noi (PAS) susțin că anume PD este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PD ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat, mai european, mai acceptabil grup politic din Parlament. Prietenii noștri uită că actualul PD încă mai oferă acoperiș deputaților Andronachi și Nichiforciuc, care sunt la fel de nocivi și de fățarnici, ca și mulți alți politicieni blamați pentru ce-au făcut până nu demult din acest stat. De fapt, PD nu ar trece filtrele integrității democratice nici astăzi și nici mâine probabil, iar actualii lideri ai PD sunt din același aluat cu personajele pe care aceștia le repudiază public fără încetare”, a punctat Munteanu.

PPDA reiterează îndemnul adresat colegilor de la PAS privind susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu și instalarea unui nou executiv pe care și-l asumă Platforma DA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md