18:52:01 24.04.2024
Stiri

Candu: „Suntem gata și MÂINE să demitem Guvernul Chicu și să investim un executiv anticriză. Noi nu pretindem la nicio funcție. Luăm în calcul și organizarea PROTESTELOR împotriva acestei guvernări”

Actualitate 17.06.2020 12:51 Vizualizări3691 Autor: Ziarul National
Candu: „Suntem gata și MÂINE să demitem Guvernul Chicu și să investim un executiv anticriză. Noi nu pretindem la nicio funcție. Luăm în calcul și organizarea PROTESTELOR împotriva acestei guvernări”


Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că este gata să voteze și mâine pentru demiterea Guvernului Chicu, iar mingea ar fi în terenul celor din Blocul „ACUM”. De asemenea, acesta spune că reprezentanții grupului său vor vota fără rezerve un nou guvern, fără a pretinde funcții.

„Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu trebuie să fie semnată de 34 de deputați. Noi, „Pro Moldova”, avem 13 voturi. Le-am transmis colegilor din opoziție, care au 27 de voturi, că suntem gata și mâine să votăm pentru demiterea Guvernului Dodon-Chicu. Imediat după demiterea guvernului, suntem gata să votăm un nou executiv anticriză. Noi avem un plan anticriză și suntem gata să-l discutăm cu colegii din opoziție. Dacă nu o să le placă, atunci să vină cu alte măsuri. Noi le vom sprijini și vom sprijini fără condiționalități un alt guvern. Deja nu se mai poate cu actualul guvern. Cum acest guvern pleacă în istorie, atunci o să revenim la o viață normală, în contextul pandemiei”, a declarat astăzi Candu, în cadrul unui live pe Facebook.

Citește și: Acuzații DURE din tabăra Platformei „DA” la adresa PAS: „Aliații noi susțin că anume PD este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PD ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat...”

Acesta a explicat care e scopul formațiunii sale. „Scopul nostru e ca la următoarele alegeri să obținem un rezultat bun, care să ne permită să accedem la guvernare. Dacă nici în ceasul al 12-a nu găsim o soluție împotriva acestei guvernări, atunci luăm în calcul și organizarea protestelor. Pentru organizarea protestelor e nevoie de o masă critică în rândul populației, iar această masă critică a fost deja atinsă. E dificil de organizat proteste din cauza restricțiilor legate de pandemie. Totuși, în situația în care lucrurile vor degrada, dar deja s-a ajuns la asta, atunci protestele sunt o soluție”, a punctat Candu.

De menționat că Platforma DA a pregătit deja o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, însă acesta nu a fost semnată, deocamdată, de PAS, care are 15 deputați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md