11:16:44 19.04.2024
Stiri

Fruntaș al Platformei „DA”: „În loc să pună umărul la schimbarea guvernului-CATASTROFĂ, cei de la PAS ajută Guvernul Chicu să supraviețuiască”. De ce PAS nu ar vrea să DEMITĂ executivul

Actualitate 17.06.2020 16:20 Vizualizări1240 Autor: Ziarul National
Fruntaș al Platformei „DA”: „În loc să pună umărul la schimbarea guvernului-CATASTROFĂ, cei de la PAS ajută Guvernul Chicu să supraviețuiască”. De ce PAS nu ar vrea să DEMITĂ executivul


Reprezentanții Platformei „DA” sunt nemulțumiți de faptul că PAS trage de timp în privința demiterii Guvernului Chicu și învestirii unui nou executiv. „În loc să pună umărul la schimbarea guvernului-catastrofă, PAS a oferit azi un set de șapte propuneri menite să ajute Cabinetul Chicu să supraviețuiască”, consideră secretarul general al Platformei „DA”, Ion Terguță.

Citește și: Acuzații DURE din tabăra Platformei „DA” la adresa PAS: „Aliații noi susțin că anume PD este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PD ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat...”

Acesta a dezvăluit că discuțiile de luni pe subiectul procesului formării noului guvern au fost întrerupte, în mod ciudat, „de o reacție total nefondată a liderei PAS, care a abandonat discuția pe tonuri înalte”.

Citește și: PAS propune SOLUȚII IMEDIATE pentru atenuarea consecințelor pandemiei, dar nu pomenește nimic despre un nou EXECUTIV, care să le implementeze: „Guvernul lui Dodon a demonstrat incompetență, aroganță”

„A fost evident că PAS are o altă agendă și ea este determinată de interesul pentru prezidențiale. Refuzul PAS de a demite Guvernul Chicu, exponent al intereselor președintelui Dodon, ridică mari semne de întrebare și asupra motivelor reale ale abdicării Maiei Sandu în toamna anului trecut. Calculele matematice sunt inoportune aici. Politica nu e matematică pură. Politica înseamnă mai curând compromis. Asta nu a știut să facă Maia Sandu până acum”, consideră Terguță.

Citește și: Candu: „Suntem gata și MÂINE să demitem Guvernul Chicu și să investim un executiv anticriză. Noi nu pretindem la nicio funcție. Luăm în calcul și organizarea PROTESTELOR împotriva acestei guvernări”

Acesta spune că știe motivele pentru care PAS nu vrea să admită demiterea Guvernului Chicu. „PAS a trecut de vârful său de raiting, acumulat pe confuzia alegătorului, dar și pe naivitatea Platformei „DA”. PAS nu poate admite o creștere a popularității Platformei „DA”, dar nici nu are curajul să-și asume pași decisivi de teama unei prăbușiri în sondaje.

Citește și: Aurelia Peru-Balan: PPDA sau PAS - care o fi „copilul răsfățat” al popular-europenilor de la Bruxelles?

Prizonier e din noul cetățeanul simplu, care va trebui să supraviețuiască cumva unei crize cu efecte greu de estimat. Interesul PAS-ul este acum contabilizarea greșelilor Guvernului Chicu-Dodon, doar că în asemenea manieră se poate transforma parte a puterii. Acum un lucru este cert. Dacă Guvernul Chicu mai există e doar pentru că acesta răspunde unui interes al PAS-ului. Să vedem dacă și interesele R. Moldova și a cetățenilor simpli sunt colorate în galben”, a conchis Ion Terguță.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md