23:57:37 25.04.2024
Stiri

Măsuri sporite de SECURITATE la reședința lui Putin. Ce va trebui să facă Igor Dodon pentru a se întâlni cu liderul de la Kremlin

Actualitate 17.06.2020 18:36 Vizualizări2011 Autor: Ziarul National
Măsuri sporite de SECURITATE la reședința lui Putin. Ce va trebui să facă Igor Dodon pentru a se întâlni cu liderul de la Kremlin


Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a instalat un tunel dezinfectant la reşedinţa la care îşi primeşte oaspeţii. Toți vizitatorii sunt obligați să treacă prin tunel.

Conform agenției rusești Ria Novosti, tunelul de dezinfectare a fost instalat pentru protejarea împotriva noului coronavirus.

Vladimir Putin a fost de două ori la un pas să fie infectat.

Directorul unui spital pe care l-a vizitat şi propriul purtător de cuvânt s-au îmbolnăvit în ultimele luni.

Înaintea epidemiei de COVID-19, președintele rus a schimbat Constituţia pentru a avea dreptul la încă două mandate în fruntea ţării, până în anul 2036.

Peste 500.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus în Rusia, al treilea cel mai mare bilanţ la nivel mondial.

Cu toate că numărul de noi cazuri zilnice rămâne ridicat, restricțiile puse în aplicare în martie au fost ridicate rapid la Moscova înaintea evenimentelor politice cheie, precum parada militară de Ziua Victoriei, care avea loc pe 24 iunie sau un referendum istoric cu privire la anumite modificări constituționale, care i-ar permite lui Vladimir Putin să beneficieze și de alte mandate politice, programat pe 1 iulie.

Mandatul actual al lui Putin, cel de-al doilea mandat consecutiv de șase ani, a început în 2018. Constituția existentă interzice președinților să îndeplinească mai mult de două mandate consecutive, dar amendamentele îi vor permite să caute un al cincilea mandat prezidențial în 2024 și, în consecință, un al șaselea în 2030.

Aprobarea finală a modificărilor va veni dacă mai mult de jumătate din alegătorii țării îi susțin la votul la nivel național.

Putin, un fost ofițer KGB în vârstă de 67 de ani, a condus Rusia ca președinte sau prim-ministru de mai bine de 20 de ani.

În timp ce răspândirea focarului s-a încetinit, Rusia are cel de-al treilea număr mai mare din lume, cu peste 500.00 de infecții. De asemenea, continuă să înregistreze o creștere constantă a numărului de cazuri noi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md