22:38:04 24.04.2024
Stiri

Andrian Candu spune că există VOTURILE necesare pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv proeuropean. „Vrem mai multă DETERMINARE. Un picuț de MATEMATICĂ și un picuț de răbdare”

Actualitate 17.06.2020 21:56 Vizualizări2461 Autor: Ziarul National
Andrian Candu spune că există VOTURILE necesare pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv proeuropean. „Vrem mai multă DETERMINARE. Un picuț de MATEMATICĂ și un picuț de răbdare”


Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, dă asigurări că sunt deja voturile necesare pentru demiterea Guvernul Chicu și învestirea unui executiv proeuropean, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că totul ar depinde acum de PAS.

Odată cu plecarea Efrosiniei Grețu din fracțiunea PD, nu mai există majoritatea parlamentară PSRM – PD. „Vrem mai multă determinare din partea unor partide, pentru că, din cauza acestor ezitări, pierde țara, pierd oamenii. Eu vă spun că sunt deja voturi suficiente pentru demiterea guvernului. Acum ce avem? 50/50? Un picuț de matematică și un picuț de răbdare”, a declarat în această seară Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a intervenit și a precizat că e o enigmă pentru el și formațiunea pe care o reprezintă de unde Andrian Candu are voturile necesare pentru învestirea unui nou guvern și cum le obține.

„Pentru a da actualul guvern jos, mai întâi trebuie să ne asigurăm că sunt voturile necesare pentru învestirea altui executiv. Eu nu știu de unde Andrian Candu are voturile necesare. Pentru noi sunt o enigmă aceste voturi. E nevoie de voturi și pentru a învesti un guvern. Înainte de a da guvernul acesta jos, trebuie să avem certitudinea că avem voturi pentru a numi un guvern proeuropean”, a precizat Grosu.

Acesta a mai adăugat că PAS, la sugestia partenerilor externi, nu poate vota pentru demiterea actualului guvern, dar mai ales pentru învestirea altul cabinet de miniștri alături de Partidul „ȘOR”.

„Noi nu ne imaginăm cum să votăm alături de fracțiunea Partidului „ȘOR”. Orice guvern învestit cu voturile acestei fracțiuni va fi mult mai izolat ca actualul executiv. Nu cred că rudele de la Ierusalim și Miami au intenția să scoată țara din această pandemie. Trebuie să vedem cât cei din PD mai stau în acest concubinaj cu PSRM. Noi credem că acest guvern trebuie de dat jos și de organizat alegeri anticipate. Acest guvern nu mai reprezintă voința cetățenilor”, a mai spus Igor Grosu.

În replică, Andrian Candu a menționat că atât timp cât fracțiunea Partidului „ȘOR” susține un guvern proeuropean, programul de guvernare și nu pune nicio condiție, atunci voturile sunt necesare. „Cred că trebuie să votăm demiterea guvernului. Dar până atunci trebuie să vedem componența viitorului guvern, viitorul program de guvernare. Totul trebuie să se facă transparent. Se agreează o majoritate de cel puțin 52 de deputați. Noi muncim cel puțin un an, scăpăm de pandemie, de criză și în primăvară mergem la alegeri anticipate. Eu vreau să văd partidul care nu se va ține de cuvânt”, a conchis Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md