Coronavirus // Rezerva de teste pentru depistarea infecției se va epuiza într-o lună și jumătate

Marcela Meglei
17/06/2020

Rezerva de teste pentru depistarea noului tip de coronavirus ajunge pentru o lună și jumătate, în condițiile în care zilnic se efectuează în jur de 2.000 de teste. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de miercuri a Executivului. În următoarea perioadă va fi procurat un alt lot de 100 de mii de teste. 

Premierul Ion Chicu a solicitat ca licitațiile să fie organizate cât mai rapid pentru a nu se ajunge la situația din aprilie, când cererea de teste și echipamente medicale a fost mare în întreaga lume.

Ministra Dumbrăveanu a mai declarat că în toate laboratoarele se va organiza activitatea în ture pentru ca să fie procesate cât mai multe teste.

Amintim că la începutul lunii aprilie, autoritățile au alocat peste 35,5 milioane de lei pentru prima achiziție de teste pentru Covid-19. 

Marcela Meglei
17/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii