Coronavirus // Noi antirecorduri: 478 de cazuri confirmate și alți 37 de lucrători medicali infectați

Marcela Meglei
17/06/2020

Noi recorduri de la declanșarea pandemiei de Covid-19 în Republica Moldova - 478 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate miercuri după analiza a 1.943 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 12.732. Totodată, încă 37 de lucrători medicali au fost testați pozitiv.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că două cazuri confirmate sunt de import - din Federația Rusă și din Marea Britanie, iar 373, cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 149. La Bălți au fost confirmate 81 de cazuri, la Fălești - 22, la Florești - 17, Ialoveni, Orhei și Taraclia - câte 16 cazuri, Cahul și Sângerei - câte 14 cazuri, Glodeni - 12 cazuri, Anenii Noi și Drochia - câte 11 cazuri, Rezina și Strășeni - câte 10 cazuri, la Cantemir și Ștefan Vodă - câte nouă cazuri, Comrat și Râșcani - câte opt cazuri, Călărași - șapte cazuri, Căușeni, Criuleni, Ocnița și Soroca - câte cinci cazuri, regiunea transnistreană - patru cazuri, Edineț și Șoldănești - câte trei cazuri, Ceadâr-Lunga, Telenești și Ungheni - câte două cazuri, Briceni și Leova - câte un caz.

Miercuri au fost testați pozitiv încă 37 de lucrători medicali – 14 medici, 19 asistenți medicali și patru persoane din personalul auxiliar.

Totodată, zece persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, fiind răpuse de infecție. Numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajunge la 433. Până în acest moment, 7.077 de persoane s-au tratat de Covid-19.

Marcela Meglei
17/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii