‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrima pungă compostabilă cu clapete adezive pentru mere a fost lansată pe piață de...

Prima pungă compostabilă cu clapete adezive pentru mere a fost lansată pe piață de o companie din Noua Zeelandă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cel mai mare producător de mere ecologice din Noua Zeelandă, a lansat recent pe piață primele pungi cu clapete adezive compostabile în condiții de casă.

Potrivit informației prezentate de compania Bostock, pungile au fost dezvoltate pe parcursul a 12 luni și se dovedesc a fi unicele pungi pentru mere compostabile din lume. Acestea sunt produse din cartofi, orez și derivați din porumb și rezistă până la câteva kilograme.

Proprietarul, John Bostock spune că este foarte interesant să lanseze pe piața din Noua Zeelandă, și nu doar, un asemenea produs.

„În această săptămână, pungile vor fi prezente în magazinele Countdown și în unele supermarketuri Foodstuff. De asemenea, am încercat să pătrundem pe piața rusă și am primit un feedback foarte pozitiv. Una din provocările majore a fost crearea clapetelor adezive compostabile, care ne-a reușit”.

Ambalajul este certificat conform standardelor pentru compostabilitate australiene, europene și americane. În Noua Zeelandă, însă, nu există un standard oficial în acest sens. Pentru a obține acreditarea internațională, punga trebuie să se dezintegreze în 90 de zile și să biodegradeze în 180 de zile în condiții de compostare.

Anul trecut, Bostock din Noua Zeelandă a fost primul exportator de mere din emisfera sudică care a început să folosească autocolante compostabile pentru fructe pe unele din merele sale.

„Ne orientăm să folosim mai puțin plastic în compania noastră și căutăm permanent opțiuni de ambalare mai durabile. Cu toate acestea, acest lucru costă, deoarece ambalajele compostabile sunt mult mai scumpe”, spune John Bostock.

Noua pungă pentru mere compostabilă în condiții de casă este de cel puțin trei ori mai scumpă decât o pungă obișnuită de plastic.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›