Un angajat al Întreprinderii pentru silvicultură Edineț, reținut în flagrant în timp ce lua 700 euro mită

Un angajat al Întreprinderii pentru silvicultură Edineț, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupți pentru luare de mită. Acesta ar fi cerut 550 de euro și 2 mii lei de la un tânăr, pentru un permis de conducere de categoria B.

Foto: Igor Rotari / UNIMEDIA

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra examinatorilor din cadrul Secției pentru Înmatricularea Transporturilor și Calificarea Conducătorilor Auto și că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice și practice în schimbul sumei de 550 de euro și 2000 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală în baza art. 326 - traficul de influență. Ulterior, bărbatul a fost documentat în timpul primirii a 2000 de lei și, respectiv, a ultimei tranșe de 550 de euro - moment în care a fost reținut în flagrant pe traseul Edineț-Briceni.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.


Pub