17:11:57 19.04.2024
Stiri

România construiește, cu 800 de mii de euro, un nou sediu pentru Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu” din Cahul

Actualitate 16.06.2020 08:01 Vizualizări1800 Autor: Ziarul National
România construiește, cu 800 de mii de euro, un nou sediu pentru Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu” din Cahul


Guvernul României a alocat suma de 800 de mii de euro pentru construcția noului sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu” din Cahul, iar lucrările sunt în toi.

La această etapă, a fost finalizată procedura de instalare a echipamentului pentru sunet și lumini la scena teatrului.

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, și consulul general al României la Cahul, Anca Corfu, au efectuat la finele săptămânii trecite o vizită de lucru la noul sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu”.

„Sperăm ca în viitorul apropiat să fie finalizate și lucrările de finisare exterioare, precum și lucrările de finisare interioare în holul și sala de spectacole a teatrului”, a declarat Chistol.

În context, oficialul a mulțumit Guvernului României pentru suportul financiar acordat pentru demararea lucrărilor de construcție a teatrului, care va reprezenta o atracţie culturală importantă a mun. Cahul.

La rândul său, directorul instituției, Gheorghe Mândru, a afirmat că administrația teatrului s-a adaptat rapid la noile realități determinate de pandemia virusului COVID-19 reușind să mențină legătura cu spectatorii prin difuzarea spectacolelor în spațiul online și totodată să asigure continuarea lucrărilor de construcție pentru ca acestea să fie realizate în termenele stabilite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md