01:09:38 29.03.2024
Stiri

Ce spune Igor Dodon despre ÎNREGISTRAREA în care ar vorbi despre ANULAREA mandatului de primar general al lui Năstase: „Ne așteptăm să apară și alte falsuri”

Actualitate 16.06.2020 10:19 Vizualizări1842 Autor: Ziarul National
Ce spune Igor Dodon despre ÎNREGISTRAREA în care ar vorbi despre ANULAREA mandatului de primar general al lui Năstase: „Ne așteptăm să apară și alte falsuri”


Președintele Igor Dodon infirmă veridicitatea înregistrării audio, în care dânsul ar discuta cu Ion Ceban despre strategia socialiștilor, după ce va fi invalidat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, obținut în 2018, spunând că „ei nu o să ia nicio decizie fără noi”, cu referire la democrații aflați atunci la guvernare. Dodon menționează că decizia de invalidare ar fi fost luată atunci de Vlad Plahotniuc.

„Astăzi, în spațiul public a apărut o înregistrare în care se pretinde că ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban. Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta pe timpul regimului Plahotniuc.

Citește și: AUDIO // O nouă SCURGERE de informații, în care protagoniști ar fi Igor Dodon și Ion Ceban. Șeful statului ar fi știut că Năstase NU va fi lăsat să conducă Primăria Chișinău și că alegerile vor fi ANULATE

Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptăm să apară și alte falsuri pe măsură ce ne apropiem de campania electorală, de aceea urmează să întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau în spatele unor astfel de campanii să răspundă în fața legii pentru faptele lor atât cei care le comandă, cât și cei care le execută”, a reacționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, potrivit înregistrării audio făcute publice, Igor Dodon și Ion Ceban, contracandidatul din 2018 al lui Andrei Năstase, vorbeau despre contestarea rezultatului alegerilor, însă dacă socialistul urma să fie declarat câștigător, acesta trebuia să renunțe la mandat. Menționăm că, în 2018, anume socialiștii au contestat rezultatele scrutinului, iar Ion Ceban spunea public, așa ca în înțelegerea din această înregistrare audio, că „nu am cerut anularea alegerilor, dar constatarea încălcării”. Alegerile fuseseră invalidate acum doi ani pentru că Năstase ar fi îndemnat cetățenii să iasă la urne, în ziua votului, într-un live pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md