04:52:28 18.04.2024
Stiri

Reprezentanții PSRM și PD NU vor comisie de ANCHETĂ în Parlament vizavi de acțiunile Guvernului Chicu în combaterea pandemiei de COVID-19: „Executivul va fi încurcat în gestionarea eficientă a crizei”

Actualitate 16.06.2020 11:19 Vizualizări1116 Autor: Ziarul National
Reprezentanții PSRM și PD NU vor comisie de ANCHETĂ în Parlament vizavi de acțiunile Guvernului Chicu în combaterea pandemiei de COVID-19: „Executivul va fi încurcat în gestionarea eficientă a crizei”


Membrii socialiști și democrați care dețin majoritatea în Comisia juridică, pentru numiri și imunități nu au susținut astăzi introducerea în ordinea de zi a proiectului de hotărâre a Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru evaluarea măsurilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova și instituțiile subordonate în vederea prevenirii și combaterii epidemiei de COVID-19.

Proiectul a fost propus de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

„Argumentul a fost că, prin instituirea acestei comisii, Guvernul va fi încurcat în gestionarea eficientă a crizei. Dacă ținem cont de modul absolut catastrofal de gestionare a crizei pandemice de către actualul Guvern, nimic nu-i mai poate încurca. Pentru că mai rău nu poate fi. Dimpotrivă, eu cred că o astfel de comisie este benefică și, mai știi, poate chiar ar contribui la aceea ca Guvernul să facă măcar ceva. Vom insista pe examinarea acestui proiect la ședința Parlamentului de joi”, a afirmat Litvinenco.

Menționăm că situația legată de pandemia de COVID-19 se agravează în R. Moldova după anularea restricțiilor aplicate în perioada stării de urgență. În ultima săptămână am avut mai mute zile cu cifre-record ale noilor cazuri de îmbolnăviri, dar și mai multe persoane decedate din cauza coronavirusului. Până acum, R. Moldova a raportat 11 879 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 6 901 au fost vindecate, iar 417 au decedat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md