(video) „«NeAșteptat» este o invitație spre mine și înlăuntrul meu.” Ioana Isac a lansat cea de-a treia poezie video

BeFunky-collage

Doi plus unu fac trei. Matematica e foarte simplă, pentru că Ioana Isac revine cu cea de-a treia poezie din proiectul ei video, intitulată „NeAșteptat”. Amprenta peste imaginea video este pusă de Cristina Perebicovschi, iar coloana sonoră e semnată de Paul Tserkezos.

Dacă a doua poezie a fost publicată de ziua dorului, atunci „NeAșteptat” a apărut în mediul online de ziua poetului portughez Fernando Pessoa.

Poeta și-a pictat „poezia” nu doar cu metafore, ci i-a dat o viață dublă prin prisma videografică, fără ca să se dedubleze, spunând că: „A fost una dintre cele mai intrinsece filmări, n-am jucat vreun rol, ci doar trăirea poezei în «habitatul» meu, omul priveşte apa prin prisme economice, o preţuieşte pe baza debitului sau calităţii sau a valorii de utilizare, pe când ea este mult mai mult decât atât și are nevoie de iubire”.

„«NeAșteptat» este o invitație spre mine și înlăuntrul meu și așa cum eu rezonez cel mai mult cu apa, care are memorie, videoul redă circuitul infinit de la geneză la regenerare (în concepția multor popoare, dar și în Biblie se susține că omul a fost făurit din lut, adică din apă și pământ sau personajul Harap-Alb este înviat cu apă vie și apă moartă), de la nemurire și tinerețe veșnică (Ahile în apele Styxului de către mitologii «fântâni ale tinereții»), de la distrugere (Potopul lui Noe) la metamorfoză (*mitul lui Narcis – acesta a rămas îndrăgostit de chipul său, privindu-l în unda unui lac și vrând să se apropie de el, a căzut în apă și s-a înecat)”, scrie Ioana Isac pe pagina ei de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente