Ucraina a inclus Moldova în „zona roșie”. Moldovenii vor fi nevoiți să stea 14 zile în izolare dacă vor trece granița

100593726_2932563296839185_8410889439928123392_o
Foto: Poliția de frontieră

Ministerul Sănătății din Ucraina a publicat o listă de țări din „zona roșie”. Persoanele care se deplasează din aceste țări în Ucraina vor fi nevoite să se autoizoleze timp de 14 zile. Republica Moldova se află și ea printre țările care fac parte din această listă. România la fel a impus restricții asemănătoare pentru cetățenii moldoveni care doresc să treacă granița peste Prut.

Ministerul Sănătății din Ucraina a împărțit toate țările lumii în două zone – „cea roșie” și – „ cea verde”, în conformitate cu numărul de cazuri active de COVID-19 la 100 000 de populație.

„Zona roșie” include țări în care, începând cu 14 iunie, rata de incidență a coronavirusului depășește 40 de cazuri la 100 000 de populație.

Persoanele care sunt din „zona verde” nu vor fi obligate să stea în autoizolare, iar acele persoane care sunt din țările „zonei roșii”, dar în ultimele 14 zile s-au aflat într-o țară din „zona verde” și au un document care confirmă acest lucru, atunci va fi considerată numai țara de plecare și nu vor sta în carantină.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Ministerului Român de Interne, Republica Moldova nu se regăsește în lista statelor pentru care este introdusă măsura exceptării de izolare. Ceea ce înseamnă că cetățenii moldoveni vor fi nevoiți să se autoizoleze timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul României.

Reamintim că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în țara noastră a ajuns la 12 254 de cazuri, iar numărul deceselor a urcat la 423.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente