Dodon va propune un mecanism suplimentar de asigurare a protecției judecătorilor și procurorilor: „Sunt tendințe de presiuni și intimidări”

Anticoruptie.md
16/06/2020

Igor Dodon va propune un mecanism suplimentar de asigurare a protecției de stat a procurorilor, judecătorilor și a altor persoane implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național. Șeful statului susține că a primit semnale precum că asupra factorilor de decizie implicați în investigarea și examinarea dosarelor de interes public și național există tendințe de presiuni și intimidări. 

„Potrivit cadrului legal această categorie de funcționari, se află sub protecția statului. În caz de atentare la viața şi sănătatea acestora, amenințarea lor sub orice formă, statul va face uz de toate instrumentele oferite de lege pentru a asigura paza persoanelor, precum și a familiilor acestora, inclusiv garantarea dreptului acestora de a fi asigurați de către organele afacerilor interne cu mijloace de apărare”, se arată într-un mesaj de pe pagina sa de Facebook.

Președintele Dodon va propune un proiect de inițiativă legislativă, privind amendarea cadrului normativ, ce va permite implementarea unui mecanism suplimentar de asigurare a protecției de stat persoanelor implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național atunci când există pericole iminente de atentare la viața și sănătatea lor în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Totodată, Igor Dodon consideră judicioasă inițiativa Guvernului privind specializarea instanțelor judecătorești sau a completelor de judecată pe domeniul anticorupție și examinării dosarelor de rezonanță, ceea ce, potrivit lui, va facilita procesul de combatere a fenomenului corupției în orice formă.

Anticoruptie.md
16/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii