Coronavirus // 375 de cazuri noi confirmate și șase decese în ultimele 24 de ore

Anticoruptie.md
16/06/2020

375 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți după analiza a 1.824 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 12.254. Totodată, 30 de lucrători medicali au fost testați pozitiv, iar șase persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că două cazuri confirmate sunt de import - din Federația Rusă și din Marea Britanie, iar 373, cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 126. La Bălți au fost confirmate 45 de cazuri, la Comrat - 23, la Ialoveni - 16, Orhei - 15 cazuri, Glodeni - 12 cazuri, Ceadâr-Lunga - 11 cazuri, Cahul, Drochia și Taraclia - 10 cazuri, Fălești și Sângerei - nouă cazuri, Criuleni și Ocnița - opt cazuri, Căușeni, Cimișlia și Strășeni - câte șase cazuri, Dondușeni și Râșcani - câte cinci cazuri, Anenii Noi, Dubăsari și regiunea din stânga Nistrului - câte patru cazuri, Nisporeni, Rezina și Ștefan-Vodă - câte trei cazuri, Călărași și Edineț - câte două cazuri, Basarabeasca, Briceni, Cantemir, Florești, Hâncești, Leova, Soroca, Telenești, Ungheni și Vulcănești - câte un caz.

Marți au fost testați pozitiv încă 30 de lucrători medicali – cinci medici, 16 asistenți medicali, șase felceri și trei persoane din rândul personalului auxiliar.

Șase persoane și-au pierdut viața, numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajungând la 423. Până în acest moment, 6.901 persoane s-au tratat de Covid-19.

Anticoruptie.md
16/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii