‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProcuratura Generală a prezentat scuze publice fostului director al Combinatului de Vinuri „Cricova”, Valentin...

Procuratura Generală a prezentat scuze publice fostului director al Combinatului de Vinuri „Cricova”, Valentin Bodiu

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cauza penală împotriva fostului director al combinatului de vinuri „Cricova”, Valentin Bodiu, şi conducătorului unui agent economic a fost clasată pentru că nu se întrunesc elementele infracțiunii.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale, instituţia a prezentat scuze publice pentru acţiunile ilegale ale fostei conduceri a Procuraturii Anticorupție la care au fost supuse persoanele timp de aproximativ trei ani.

În prezent, legalitatea tragerii la răspundere penală a persoanelor în dosarul respectiv constituie obiectul investigațiilor în cadrul unui proces penal, aflat în gestiunea Procuraturii Generale.

În luna decembrie 2017, Procuratura Anticorupţie, condusă la acea etapă de Viorel Morari, informa despre reținerea, iar apoi anunțarea celor două persoane în căutare pentru abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave.

Procuratura Generală aminteşte că, în rezultatul controalelor dispuse la începutul acestui an de către procurorul general la Procuratura Anticorupție și PCCOCS, au fost stabilite grave abateri, admise de unii procurori la instrumentarea cauzelor, prin care au fost încălcate grav drepturile fundamentale ale omului: rețineri, arestări, percheziționări, sechestre, interceptări, filări ilegale, tergiversări ale examinării dosarelor, hotărâri ilegale pe fond, reprezentare defectuoasă a acuzării de stat în instanțele judecătorești, neatacarea hotărârilor ilegale în instanțele de judecată.

Pentru abaterile stabilite, Inspecția Procurorilor a inițiat peste 30 de proceduri disciplinare în privința procurorilor din cadrul celor două procuraturi specializate. Toate au fost transmise Colegiului de Disciplină și Etică din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor pentru adoptarea deciziilor corespunzătoare faptelor comise.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›