Un caz de Covid-19, depistat în Muntenegru, la trei săptămâni după ce devenise prima țară din Europa fără coronavirus

Muntenegru a raportat un caz de coronavirus, la trei săptămâni după ce micul stat european anunțase că a scăpat de epidemia de coronavirus, scrie Reuters, citat de digi24.ro.

Foto: GETTY Image

Acesta este primul caz de coronavirus înregistrat în Muntenegru din data de 5 mai. Autoritățile de la Podgoriţa au anunțat pe 25 mai că Muntenegru a devenit al doilea stat european în care nu mai există cazuri de coronavirus.

Institutul de Sănătate Publică, însărcinat cu lupta împotriva COVID-19 în Muntenegru, a anunțat că pacientul se află în auto-izolare în capitala țării. Bărbatul ar fi sosit în Muntenegru din Bosnia.

"O anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare și informațiile inițiale sugerează că pacientul a avut contact în Muntenegru cu un număr limitat de oameni", au anunțat autorițile.

Muntenegru, o fostă republică iugoslavă cu 620.000 de locuitori, are o economie bazată pe turism. Până în prezent, de la izbucnirea pandemiei, Muntenegru a raportat 325 de cazuri de COVID-19 și nouă decese.

Premierul Dusko Markovic a declarat Muntenegru stat fără cazuri de Covid-19 pe 25 mai.

Declarația sa a fost făcută după ce autoritățile luaseră la începutul lunii martie măsuri pentru a împiedica răspândirea bolii, printre care închiderea granițelor, a aeroporturilor, a porturilor, interzicerea adunărilor publice și a activităților în aer liber.


Pub