(video) Platon: „Plahotniuc oferea un milion, poate și mai mult, doar ca să nu mai ies din închisoare”

Fostul lider PD Vladimir Plahotniuc ar fi oferit intermediarilor și avocaților sume de peste un milion, poate și mai mult, pentru ca Veaceslav Platon să stea toată viața după gratii. Delcarațiile au fost făcute de omul de afaceri în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

„Plahotniuc propunea bani doar pentru ca eu să nu ies din închisoare. Banii se propuneau celor care decideau asupra dosarului. Știu că acești bani se propuneau intermediarilor, avocaților. Că au ajuns ei la judecători sau nu, eu nu știu. Erau avocații lui Plahotniuc și ai lui Șor. Sumele erau de la un milion și mai mult. Eu am avut informație că se propuneau orice sume de bani pentru ca eu să nu mai ies din închisoare”, a declarat Veaceslav Platon.

Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon, a fost eliberat luni, 15 iunie 2020, din arest, după 4 ani de detenție.

Veaceslav Platon a declarat presei că despre eliberare a fost anunțat de administrația Penitenciarului nr. 13. El a menționat că scopul său este „restabilirea justiției, să întoarcă poporului banii furați, să curețe țara de elementele plahotniuciste”.

În urma eliberării sale, PG a precizat că „circumstanțele noi descoperite în cadrul procedurii de revizuire urmează a fi examinate prin coroborare cu probele anterior acumulate, în cadrul unui proces judiciar transparent, cu respectarea tuturor garanțiilor inerente unui proces echitabil - omisiuni grave ce au fost admise în cadrul procedurilor judiciare anterioare ce-l vizau pe Platon.”

Amintim că acum o lună, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, iar condamnarea acestuia a fost ilegală, iar ulterior a fost inițiată procedura de revizuire a sentinței și examinare a cazului.

La 14 decembrie 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior, dar și în dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”.

În luna noiembrie a anului trecut, un cititor fidel al redacției noastre ne-a expediat o fotografie cu o persoană care părea să fie fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, despre care ne-a scris că se află la Miami.

Menționăm că în luna iulie 2019, deputatul Chiril Moțpan scria că Vladimir Plahotniuc „își odihnește mădularele pe cele mai luxoase plaje din lume”, și a postat mai multe imagini pe Facebook, în care păreau să apară fostul lider democrat și colegul său de partid Constantin Țuțu.

De asemenea, și fostul premier Ion Sturza susținea că Plahotniuc se află în Miami, Statele Unite și că ar avea „de mult interese de business acolo”.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Potrivit unui comunicat al PDM, Vlad Plahotniuc a plecat din țară pentu câteva zile pentru a-și vedea familia, fără a menționa țara destinație. Ulterior, Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.


Pub