14:58:05 24.04.2024
Stiri

FOTO // Tot mai aproape de obiectivul de a ILUMINA toată R. Moldova: Partidul „ȘOR” a definitivat proiectul iluminatului public în comuna Mălăiești, raionul Orhei

Actualitate 15.06.2020 11:41 Vizualizări1020 Autor: Ziarul National
FOTO // Tot mai aproape de obiectivul de a ILUMINA toată R. Moldova: Partidul „ȘOR” a definitivat proiectul iluminatului public în comuna Mălăiești, raionul Orhei


Sărbătoare mare în satul Mălăiești, raionul Orhei, după ce a fost dat în folosință sistemul de iluminat public, proiect susținut de autoritățile raioanele și echipa Partidului „ȘOR”. Aprinderea festivă a luminilor pe străzile localității a avut loc duminică seara, iar la eveniment au participat funcționari locali, raionali, deputați și localnici. După festivitate, a urmat tradiționalul show de focuri cu artificii, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii parlamentare.

În satul Mălăiești a fost montată o rețea electrică de peste 1,5 kilometri, circa 200 de corpuri de iluminat de tip LED. Trei noi posturi de transformare a curentului au fost instalate, iar rețeaua este dotată cu un sistem inteligent de aprindere și deconectare a luminii la anumite ore. Anterior, un sistem similar de iluminat a fost dat în folosință și în satul Târzieni din componența comunei Mălăiești.

În cadrul ceremoniei, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR” și inițiatorul proiectului, a declarat că întreaga comună Mălăiești se bucură deja de iluminat stradal, iar formațiunea sa politică este singura forță edificatoare din țară.

„Până la sfârșitul acestei luni, numărul proiectelor de iluminat stradal implementate de la începutul anului cu susținerea echipei noastre va trece de 25. Vom amplifica lucrările astfel ca la sfârșitului anului să raportăm cetățenilor țării că angajamentul Partidului „ȘOR” de a ilumina peste 100 de localități din țară a fost îndeplinit”, a menționat Ilan Șor, deputat ales din partea circumscripției uninominale nr.18 din care face parte și com. Mălăiești.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, a afirmat că formațiunea politică își îndeplinește cu grijă promisiunile date cetățenilor. „Indiferent dacă e complicat, dacă este pandemie sau declin economic, noi găsim soluții pentru a ne atinge obiectivele și a realiza promisiunile. Noi avem voința de a schimba lucrurile în țară”, a menționat Marina Tauber.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a amintit că în acest an toate localitățile din raion vor fi iluminate. „Indiferent de culoarea politică a primarilor, proiectele de iluminat stradal promise de Partidul „ȘOR” în raionul Orhei vor fi realizate”, a menționat Țurcanu.

Prezentă la ceremonia de inaugurare a noului sistem de iluminat stradal, deputata Violeta Ivanov, a spus că Partidul „ȘOR” are voința de a schimba lucrurile în țară. „Echipa Partidului „ȘOR” a demonstrat că are capacitatea de a mobiliza cetățenii și de a livra transformări în beneficiul oamenilor. Prioritatea partidului sunt cetățenii, iar aceștia, la rândul lor, au văzut în formațiunea politică forța care poate schimba la modul real lucrurile în țară”, a spus Ivanov.

În perioada ce urmează, în alte câteva zeci de localități din raionul Orhei, unde lucrările sunt în toi, vor fi date în folosință sistemele de iluminat stradal. Totodată, se muncește intens la lucrările de iluminare publică din orașul Taraclia, unde primar este un reprezentant al Partidului „ȘOR”. Sisteme de iluminat stradal au fost date în folosință deja în localități din raioanele Fălești și Criuleni.

Partidul „ȘOR” s-a angajat în ultimele campanii electorale parlamentare și locale că în 2020 va ilumina toate satele și comunele din raionul Orhei. Până la sfârșitul anul, datorită Partidului „ȘOR”, vor fi iluminate în peste o sută de localități din diverse regiuni ale țării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md