01:14:42 19.04.2024
Stiri

Premierul Chicu și președintele Dodon sunt avertizați că vor răspunde penal. Andrian Candu: „Din cauza deciziilor voastre au MURIT oameni”

Actualitate 15.06.2020 14:18 Vizualizări3821 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu și președintele Dodon sunt avertizați că vor răspunde penal. Andrian Candu: „Din cauza deciziilor voastre au MURIT oameni” Captură


Liderul grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că nu e departe ziua când premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon vor răspunde penal pentru dezastrul provocat în ultimele luni, soldate cu mii de persoane infectate cu COVID – 19, în speță medici, dar și persoane răpuse de acest virus de tip nou. Candu a fost deranjat de afirmația premierului, care astăzi a declarat că opoziția nu face altceva decât să provoace cel de-al treilea val al pandemiei.

„Nu vă este rușine să numiți opoziția valul trei de pandemie? Voi ați adus țara la dezastru prin deciziile pe care le-ați luat, prin iresponsabilitatea de care dați dovadă și semnalele proaste pe care le dați societății. Apropo, pentru toate deciziile pe care voi le-ați luat puteți fi trași la răspundere”, a avertizat astăzi Candu, prin intermediul unui live pe Facebook.

Potrivit lui Candu, actualele autorități ar avea un rechizitoriu destul de consistent.

„Ați ieșit în fața oamenilor, acum două luni, și ați spus să meargă doar la laboratorul de stat să facă teste. Ulterior s-a descoperit că acest laborator nici până astăzi nu este acreditat. Ați spus ca oamenii să nu meargă la clinicile private să facă teste, după care v-ați trezit că nu sunt capacități de testare și ați schimbat decizia. O lună în urmă ați spus că veți testa tot personalul medical și nu ați făcut nimic până astăzi. Ați spus că aduceți 80 de mii de teste din China și doar 50 000 au fost aduse. Nici pe acestea nu se știe cum le-ați folosit. Am descoperit că ați dat medicilor echipamente expirate încă din 2013 și 2016, din rezerva de stat. Poate din cauza acestor echipamente vechi și expirate medicii s-au infectat. Iată toate acestea pot fi considerate crime împotriva umanității”, a afirmat fostul spicher.

Acesta a mai adăugat că Chicu și Dodon ar fi vinovați de faptul că au murit mulți oameni.

„Domnile Chicu, am văzut cum mi te adresezi mie, că am să răspund pentru frauda bancară. Eu sunt gata să răspund la orice întrebare în privința fraudei bancare. Eu știu că nu am făcut nicio ilegalitate. Dar acum vreau să-ți spun ție, domnule premier Chicu, și ție, domnule președinte Dodon: Pentru toate deciziile abuzive, ilegale și tot ce ați făcut voi în ultimele trei luni legat de această pandemie, mai ales că din cauza deciziilor voastre au murit oameni, iar mulți s-au infectat, că ați distrus economia, o să răspundeți penal. Pentru asta nu este termen de prescripție. O să ajungem să investigăm ceea ce faceți voi astăzi și o să răspundeți. O să răspundeți în privința testelor, măștilor și în privința economiei. Îmi pare rău că avem așa o conducere. Îmi pare rău că și cu votul meu acest prim-ministru a fost pus în funcție. Îmi pare rău că, cu ajutorul foștilor colegi din PD, Igor Dodon a ajuns președinte. Asta este o mare, mare greșeală pentru țară. Cei care se fac vinovați vor răspunde”, a conchis Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md