02:31:17 25.04.2024
Stiri

DOC // Un deputat de la Chișinău, îngrijorat de încercarea Procuraturii de a-l disculpa pe Platon: „Există informații precum că disculparea lui Platon ar fi coordonată de către serviciile speciale ale Rusiei, al cărui agent ar putea fi Platon”

Actualitate 15.06.2020 15:02 Vizualizări2523 Autor: Ziarul National
DOC // Un deputat de la Chișinău, îngrijorat de încercarea Procuraturii de a-l disculpa pe Platon: „Există informații precum că disculparea lui Platon ar fi coordonată de către serviciile speciale ale Rusiei, al cărui agent ar putea fi Platon” RISE Moldova


Încercarea de a-l disculpa pe Veaceslav Platon, condamnat la ani grei de pușcărie în R. Moldova și eliberat astăzi, este „îngrijorătoare”, în opinia deputatului Patidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Legislatorul a expediat astăzi un demers la Procuratura Generală solicitând informații despre temeiurile procesual-penale care stau la baza inițierii revizuirii cauzei penale Platon, dar și despre alte cauze penale are statut procesual de bănuit.

Totodată, Litvinenco vrea să știe dacă, după eliberarea lui Veceslav Platon, va fi aplicată în privința acestuia vreo măsură preventivă?

„Desigur că este bine dacă într-adevăr se avansează în ceea ce privește tragerea la răspundere penală a lui Vladimir Plahotniuc în dosarul „furtului miliardului”. În același timp, este îngrijorătoare încercarea de disculpare a lui Veaceslav Platon. Și nu este vorba doar de dosarul „furtului miliardului”, ci și în alte cauze penale unde sunt preponderent ilustrate acţiunile criminale ale lui Veaceslav Platon. Între altele, acesta a recunoscut chiar și public implicarea sa în cadrul operaţiunilor criminale prin interviul acordat din instituţia penitenciară.

Există informații precum că disculparea lui Platon ar fi coordonată de către serviciile speciale ale Federației Ruse, al cărui agent ar putea fi Platon. Totodată, după eliberare, Veaceslav Platon ar putea fi inclus în programul de protecție a martorilor, fiindu-i asigurate pază, locuință confortabilă și alte servicii care urmează a fi suportate de către stat. De asemenea, există riscul precum că eliberarea lui Platon ar putea avea un efect catastrofal asupra economiei și a sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova”, avertizează Litvinenco.

Menționăm că judecătorii de la Ciocana au decis astăzi eliberarea lui Platon din detenție, după cererea de revizuie depusă de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat avocatul Ion Crețu. Stoianoglo declara anterior că Platon nu ar fi avut nicio implicare în jaful bancar.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md