09:43:15 16.04.2024
Stiri

Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova”a scăpat de dosarul instrumentat de Procuratura Anticorupție: Instituția își cere SCUZE

Actualitate 15.06.2020 15:13 Vizualizări1196 Autor: Ziarul National
Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova”a scăpat de dosarul instrumentat de Procuratura Anticorupție: Instituția își cere SCUZE
Valentin Bodiul


Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova”, Valentin Bodiul, și conducătorul unui agent economic au fost scoși de sub urmărire penală, iar dosarul în care cei doi erau vizați a fost clasat, anunță Procuratura Generală (PG).

Procuratura Anticorupţie, condusă în luna decembrie 2017 de către Viorel Morari, informa despre reținerea, iar apoi anunțarea celor doi în căutare pentru „abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave”.

Totuși, Procuratura Anticorupție a ajuns recent la concluzia, în urma studierii minuțioase a probatoriului, că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunii.

„Pe această cale, instituția își cere, public, scuze pentru acțiunile ilegale ale fostei conduceri a Procuraturii Anticorupție la care au fost supuse persoanele timp de aproximativ trei ani. În prezent, legalitatea tragerii la răspundere penală a persoanelor în cauza respectivă constituie obiectul investigațiilor în cadrul unui proces penal, aflat în gestiunea Procuraturii Generale”, cităm din comunicatul PG.

Aceeași sursă precizează că, în rezultatul controalelor dispuse la începutul acestui an la Procuratura Anticorupție și PCCOCS au fost stabilite grave abateri, admise de unii procurori la instrumentarea cauzelor, cum ar fi rețineri, arestări, percheziționări, sechestre, interceptări, filări ilegale, tergiversări ale examinării dosarelor, hotărâri ilegale pe fond, reprezentare defectuoasă a acuzării de stat în instanțele judecătorești, neatacarea hotărârilor ilegale în instanțele de judecată.

Pentru abaterile stabilite, Inspecția Procurorilor a inițiat peste 30 de proceduri disciplinare în privința procurorilor din cadrul celor două procuraturi specializate. Toate au fost transmise Colegiului de Disciplină și Etică din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor pentru a lua deciziile necesare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md