16:18:32 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Primele DECLARAȚII făcute de Veaceslav Platon, la ELIBERAREA din detenție: Mama și fiul acestuia, în fața Penitenciarului nr. 13

Actualitate 15.06.2020 15:56 Vizualizări3196 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primele DECLARAȚII făcute de Veaceslav Platon, la ELIBERAREA din detenție: Mama și fiul acestuia, în fața Penitenciarului nr. 13


UPDATE // Veaceslav Platon, eliberat astăzi din detenție în baza demersului procurorului general Alexandr Stoianoglo, susține că se aștepta la această decizie.

La ieșirea din Penitenciarul nr. 13, acesta și-a îmbrățișat mama și pe unul dintre fii, declarând că va rămâne în republică pentru „a demonstra poporului” că poate să aducă „folos real” acestui stat.

„O să fac în așa fel ca să nu se mai întâmple așa ceva”, a spus Platon, adăugând că va ajuta la recuperarea banilor sustrași din sistemul bancar și la „curățarea” instituțiilor de stat, dar și a judecătoriilor și societății de „plahotniuci”.

Întrebat cum comentează demersul deputatului Sergiu Litvinenco, adresat astăzi procurorului general, în care se arată că disculparea lui Platon ar fi coordonată de către serviciile speciale ale Federației Ruse, al cărui agent ar putea fi Platon, ultimul l-a acuzat că ar fi „un corupt” și că ar „lucra pentru Plahotniuc”.

Potrivit lui Ion Crețu, avocatul lui Platon, dosarul acestuia va fi rejudecat și activele confiscate anterior i-ar putea fi întoarse, fiindcă acesta este „nevinovat”.





Știrea inițială

Veaceslav Platon, eliberat astăzi din închisoare printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, este așteptat să iasă din clipă în clipă din Penitenciarul nr. 13.

Pe lângă presa care-l așteaptă să facă declarații, în fața penitenciarului au venit mama și unul dintre fiii acestuia.

CITIȚI și Veaceslav Platon, ELIBERAT din detenție după cererea de revizuire depusă de Stoianoglo

Mama lui Platon le-a spus jurnaliștilor că nu și-a văzut fiul de patru ani, de atunci de când a fost închis, în vara anului 2016, fiindcă nu i s-a permis să meargă la închisoare. În schimb, aceasta a avut grijă să-i trimită lui Veaceslav Platon mâncare și alte lucruri necesare. Ea a mai spus că fiul său nu va părăsi R. Moldova, dar va ajuta la găsirea miliardului sustras din sistemul bancar.

Doamna Platon crede că meritul eliberării fiului ei este al procurorului general, Alexandr Stoianoglo: „Cât mai mulți așa procurori și în R. Moldova o să fie mai bine”.

În interiorul pușcăriei sunt de aproape o oră avocații lui Platon.

Menționăm că Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, inclusiv pentru implicare în jaful bancar. Recent, procurorul general Alexandr Stoianoglo l-a disculpat pe Platon, afirmând că acesta nu ar avea nicio legătură cu furtul miliardului.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md