14:38:42 29.03.2024
Stiri

Ce spune Sergiu Litvinenco, după ce Platon l-a acuzat că ar fi omul lui Vlad Plahotniuc. „Pentru eliberarea sa trebuie să achite polițe lui Dodon”

Actualitate 15.06.2020 18:42 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National
Ce spune Sergiu Litvinenco, după ce Platon l-a acuzat că ar fi omul lui Vlad Plahotniuc. „Pentru eliberarea sa trebuie să achite polițe lui Dodon”


Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, susține că deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, ar fi „omul lui Plahotniuc”. Platon s-a arătat nemulțumit de faptul că parlamentarul PAS a expediat astăzi un demers la Procuratura Generală, solicitând informații despre temeiurile procesual-penale care stau la baza inițierii revizuirii dosarului lui Platon.

În replică, Litvinenco a fost surprins de afilierea pe care i-a dat-o Platon la ieșirea din Penitenciarul nr. 13.

„Îmi spun colegii că Veaceslav Platon a spus că sunt „omul lui Plahotniuc”. O aberație mai mare nu am auzit vreodată în viață. Doar pentru că am expediat o interpelare către procurorul general. Dar, probabil, pentru eliberarea sa trebuie să achite polițe lui Dodon. Va juca pentru Dodon, la fel cum o făcea Șor pe timpul lui Plahotniuc - să arunce cu noroi în opoziție”, a menționat acesta.

În opinia lui Litvinenco, Dodon ar fi transformat „furtul miliardului” într-o farsă.

„Acum niciun beneficiar sau executant de bază al jafului bancar nu mai stau în închisoare, pe când cetăţenii acestei ţări plătesc în continuare pagubele. Plahotniuc şi Şor au reuşit să evadeze din ţară, iar alții doi au fost eliberaţi de o justiţie care numai indepedentă nu este. Nici partidele controlate de Plahotniuc, nici cel controlat de Dodon nu au fost şi nu vor fi interesaţi de pedepsirea făptaşilor „furtului miliardului”. Pentru a realiza asta, trebuie să-l debarcăm de la putere pe Dodon. Exact așa cum l-am dat jos pe Plahotniuc. Și asta se va întâmpla imediat după alegerile prezidenţiale din această toamnă”, a punctat deputatul PAS.

De menționat că Sergiu Litvinenco leagă eliberarea lui Platon de faptul că acesta ar fi agent al serviciilor secrete rusești. „Real, acest om lucrează pentru Plahotniuc și a primit comanda. Avocații m-au informat că au efectuat expertiza lingvistică a textului publicat de Litvinenco pe Facebook. Experții au constatat că acest text și scrisoarea lui Viorel Morari la adresa procurorului general au fost scrise de aceeași persoană”, a replicat Platon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md