Nicolae Furtună, despre purtarea măștilor în spațiile publice deschise: „Este necesar doar în cazul în care nu poate fi respectată distanța socială”

masca-protectie
Foto: monitorulcj.ro

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a venit cu câteva precizări referitoare la purtarea măștilor în locurile publice deschise. Astfel, acesta a spus că purtarea măștilor în spațiile publice deschise este necesară doar când nu poate fi respectată distanța socială de 1-2 m.

„Regulile rămân aceleași. Purtarea măștilor este obligatorie în cazul medicilor și persoanelor care vizitează spitalele. La fel, purtarea măștilor este obligatorie în spațiile publice închise (magazine, centre comerciale, farmacii). În cazul spațiilor publice deschise nu este necesară purtarea măștilor cu excepția cazurilor când nu poate fi respectată distanța socială de 1-2 m”, a declarat Nicolae Furtună.

Amintim că anterior, Nicolae Furtună a spus care sunt principalele locuri unde moldovenii se infectează cu COVID-19:
# parcurile – din păcate, oamenii nu au înțeles că în parcuri, la plimbări, trebuie să fie evitate aglomerările;
# piețele – oamenii nu respectă purtatul măștilor, al mănușilor, igiena mâinilor și distanța socială;
# mallurile – acestea și-au repornit activitatea cu condiția că se respectă regulile de igienă, protecție individuală, prin aplicarea corectă a măștilor și a mănușilor și controlul fluxului. Deținătorii de aceste instituții trebuie să se facă responsabili deopotrivă cu autoritățile statului în controlul infecției;
# transportul public – am rugat și rugăm în continuare oamenii să evite ieșirile și transportul pentru a nu crea aglomerări; fiecare aglomerare este privită ca una de risc;
# bisericile – în ziua de azi, avem peste 10 persoane din categoria clericilor infectați și, spre regret, avem deja un preot care a decedat din cauza COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente