„99 % dintre persoanele decedate au avut cel puțin o comorbiditate.” Care sunt cauzele deceselor provocate de COVID-19

dsdsds

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a explicat cauzele care conduc la decesul provocat de COVID-19. Potrivit specialistului, pacienții infectați au șanse mai mari să moară dacă au cel puțin o comorbiditate (maladie).

„Îndemnul nostru «stați acasă» rămâne valabil pentru persoanele din grupul de risc și cele cu comorbidități. Și iată câteva argumente. Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani avem 382 de decese, dintre care: 50-60 de ani – 57 de decese, 60-70 de ani – 159 de decese, 80-90 de ani –42 de decese și 90-100 – un deces.

Cu cât mai multe comorbidități are persoana, cu atât șansele de a supraviețui sunt mai mici. 99 % din numărul total de persoane care au decedat sunt acelea care au avut cel puțin o comorbiditate. În topul maladiilor întâlnite la pacienți sunt: bolile cardiovasculare 87 %, diabetul zaharat 37 %, maladiile renale constituie 25 % din cauze de deces, obezitatea – 1/3, bolile neurologice – 34 %”, a declarat Nicolae Furtună.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente