Încă patru decese din cauza COVID-19 în Moldova. Bilanțul urcă la 411 cazuri

covid moldexpo (2)
Foto: Organizația Mondială a Sănătății

Ministerul Sănătății informează despre decesul a încă patru pacienți infectați cu COVID-19. Este vorba despre trei bărbați și o femeie.

Decesul 408: bărbat în vârstă de 42 de ani din municipiul Chișinău, internat la Spitalul Clinic Republican pe 29 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II.

Decesul 409: bărbat în vârstă de 66 de ani din raionul Glodeni, internat la IMSP SR Glodeni pe 9 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 410: femeie în vârstă de 87 de ani, din raionul Ocnița, internată la IMSP SR Ocnița în data de 11 iunie. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 411: bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul Chișinău, transferat de la IMSP Centrul COVID-19 la IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail” în data de 5 iunie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF II, infarct miocardic vechi, hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2.

Nicolae Furtună a venit cu precizări în privința utilizării măștilor de protecție. Obligativitatea măștilor de protecție rămâne pentru cei care frecventează spațiile publice închise (magazine, centrele comerciale, biserici etc.) și transportul public. La fel, măștile trebuie utilizate în spațiile publice deschise, unde nu este posibilă păstrarea distanței sociale de minimum 1 m.

În cadrul briefingului, Nicolae Furtună a făcut apel către persoanele vârstnice și persoanele cu comorbidități (patologii cardiovasculare, diabet zaharat, maladii renale, obezitate, maladii neurologice) să stea acasă, deoarece fac parte din grupul de risc și sunt cei mai expuși la agravarea bolii pe fundalul altor maladii cronice.

De la începutul pandemiei, 5 740 de persoane cu vârste mai mari de 50 de ani s-au infectat de COVID-19: 50-60 de ani – 3 007 persoane și peste 60 de ani – 2 733 de persoane.

Totodată, au fost înregistrate 382 de cazuri de decese în rândul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, printre care: 50-60 de ani – 57 de cazuri, 60-70 de ani – 159 de cazuri, 70-80 de ani – 123 de cazuri, 80-90 de ani – 42 de cazuri și 90-100 de ani – un caz.

MSMPS îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție, să evite aglomerațiile și să păstreze distanța socială de minimum 1 m.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente