Cum a reacționat Procuratura Generală la scrisoarea deschisă a lui Viorel Morari

Julieta Savițchi
15/06/2020

Procuratura Generală califică scrisoarea deschisă adresată lui Alexandr Stoianoglo de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, drept o tentativă de a antrena instituția în polemici inutile.

„Procuratura reiterează că nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, difuzat la câteva ore de la publicarea scrisorii semnate de Morari.

În document se face referință la controalele efectuate de Procuratura Generală, în decembrie 2019, la Procuratura Anticorupție: „Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate”.

În comunicat se mai arată că până în prezent la Procuratura Generală continuă să parvină plângeri din partea cetățenilor care ar fi avut de suferit din cauza foștilor subalterni ai lui Viorel Morari. „Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești „procurori” nu contenesc sa vină pe adresa procurorului general. Zilnic, instituția recepționază astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare. Acest lucru reconfirmă ilegalitățile stabilite în cadrul controalelor, temeinicia deciziilor adoptate în privința responsabililor și spulberă toate miturile despre calitățile personale, profesionale și manageriale ale acestora”, se arată în comunicatul de presă.

Viorel Morari i-a adresat luni o scrisoare deschisă procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în care i-a sugerat să dea dovadă de profesionalism, imparțialitate și să acționeze legal. Morari și-a motivat scrisoarea prin faptul că a solicitat încă la 17 februarie să fie primit în audiență de către Stoianoglo, însă cererea sa a rămas fără răspuns.

Julieta Savițchi
15/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii