O navă fluvială abandonată de patru ani pe Nistru va fi evacuată

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) împreună cu ofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne, Poliției de Frontieră, Agenției de Mediu, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Agenției Navală s-au reunit într-o ședință comună pe subiectul navei de pasageri Wolf abandonată pe râul Nistru în anul 2016, în regiunea localității Olănești.

Foto: MADRM

Specialiștii au observat la fața locului că nava se află într-o stare deplorabilă și reprezintă un pericol atât pentru mediu, navigabilitate, cât și pentru siguranța cetățenilor din regiune.

Oficialii au convenit să inițieze discuții cu proprietarul vasului, care se află în Ucraina, precum și să stabilească un plan de acțiuni ce va realizat de comun acord cu proprietarul, în vederea evacuării acesteia din zonă.

Secretarul de Stat Maxim Popov a precizat că Agenția de Mediu împreună cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului vor preleva probe pentru a stabili impactul navei abandonate asupra mediului și vor stabili inclusiv prejudiciul.

Ulterior, în baza concluziilor, urmează să aibă loc întrevederea cu proprietarul.

Potrivit MADRM, Nava de pasageri Wolf a obținut certificat de navigație sub pavilionul de stat al Republicii Moldova, în anul 2007, iar după o perioadă de circa 10 ani vasul a fost abandonat.

Nava fluvială abandonată pe Nistru va fi evacuată / Sursa:MADRM


Pub