Andrei Năstase: Este tragic ce se întâmplă în Republica Moldova - o campanie electorală permanentă

Președintele partidului Platforma DA critică modul în care se gestionează criza pandemică în Republica Moldova. Aceasta ar fi fost politizată, iar acest lucru a condus la un număr extrem de mare de cadre medicale infectate cu noul tip de coronavirus. „Cât de mult are de suferit această țară și oamenii ei din cauza politicienilor şi deontologilor contextuali de toate culorile”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„În tăcerea asurzitoare a contextualilor, Guvernul a respins cu vehemență ideea consensului politic și social pe marginea pandemiei, lansată încă pe 27 martie de către Platforma Demnitate și Adevăr, pe un model european. Nu a dorit să deschidă o platformă de dezbatere publică a acestui subiect și să accepte ajutorul oferit de noi încă la începutul pandemiei. Atunci când nivelul de infestare în rândul personalului medical era deja uluitor de mare. Practic, era cel mai mare, statistic vorbind, din lume. Dar după aceste cifre seci se ascundeau drame, medici decedați, pacienți rămași fără ajutor rapid. Și asta pentru că aveam orașe în care mai puteau veni la muncă 5 – 6 medici, restul fiind internați sau izolați la domiciliu.

Nu s-au luat din start măsuri clare pentru protejarea personalului medical, iar spitalele au devenit în foarte scurt timp reale focare de infecții. Medicii nu au avut echipamente de protecție, măști, combinezoane, viziere. Iar solicitările și recomandările Platformei Demnitate și Adevăr, consultate cu partenerii noștri din România și Europa, bazate pe expertiza și experiența germană și sud-coreeană au fost ignorate. Această trufie a omorât și omoară oameni.

Andrei Năstase / Sursa:Facebook

Totul este politică ocultă, de tip sovietic, lumea este manipulată în continuare. Trebuie să vă spun că nu mi-am imaginat niciodată că între salvarea oamenilor de la moarte și PR politic, cei care conduc astăzi Republica Moldova, dar și politicienii și deontologii contextuali de toată mâna vor alege propaganda, manipularea și permanenta campanie electorală. Este cu adevărat tragic ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova”, a notat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În Republica Moldova, au fost confirmate, până acum, 11459 de cazuri de infectare cu Covid-19. 6623 de persoane s-au vindecat, iar 399 au pierdut lupta cu noul tip de coronavirus, printre acestea numărându-se medici și asistenți medicali.


Pub