(video) Gardul unei construcții nefinisate s-a prăbușit peste mașinile din curtea vecină. În preajmă - un teren de joacă pentru copii

Dezastru într-o curte de pe strada Nicolae Costin, din sectorul Buiucani al capitalei. Un perete, construit în jurul unui fundament astupat cu tone de pământ, s-a surpat din cauza ploii abundente din această după-amiază. Un videoclip, publicat pe Facebook acum câteva minute, arată câteva mașini strivite de gardul de protecție împins de greutatea pământului.

Foto: Elena Nofit/Facebook

Autoarea imaginilor video, Elena Nofit, care locuiește în imediata apropiere, a explicat pentru UNIMEDIA că în locul cu pricina o companie de construcție începuse să construiască o clădire, însă Primăria a avizat negativ proiectul și a impus compania de construcții să niveleze terenul.

Respectiv, agentul economic a nivelat fundamentul cu pământ și a construit un gard de protecție, care, din câte se vede, nu a fost capabil să reziste ploii.

„Aş vrea acum să văd ce au de spus autoritățile. Cum e să nu evaluezi rezistența unui perete (instalat de o companie de construcție doar simbolic), înainte de a aduce tone de pământ, pentru acoperirea unui fundament. De ce nimeni nu s-a întrebat dacă acest perete „firav” va rezista? Cine se face vinovat? La doar 10 metri e teren de joacă pentru copii. Tot sub perete băgat. Cum sunt asigurați locuitorii că nu cade zidul peste copiii lor? Cine a aprobat o aşa amplasare de teren?”

Primarul General al capitalei, Ion Ceban, spune că la acest moment, toate serviciile Primăriei sunt în teren, pentru a remedia consecințele ploii.

„Pentru toți cei care au admis încălcări de norme la șantierele de construcții și au provocat anumite situații periculoase, se vor lua măsuri”, a notat astăzi Ion Ceban.


Pub