„De parcă m-a trecut tancul”. Deputata Arina Spătaru a povestit cum se tratează de Covid-19, în izolare

Deputata Platformei DA, Arina Spătaru, a relatat astăzi despre felul în care decurge boala, fiind diagnosticată anterior cu noul coronavirus. Politiciana a povestit, de asemenea, cum este să te tratezi acasă de Covid-19, în timp ce copiii sunt testați negativ.

Foto: Facebook

Arina Spătaru spune că totul a început în zilele de 4-5 iunie, „când am simțit un frig prin somn, primul gând al meu a fost: am Covid. Am măsurat febra, era 37, 6 și tare mă durea capul. Tuse nu aveam, doar o stare, de parcă m-a trecut tancul din centrul Bălțiului. Am fost atentă la semnalele pe care mi le trimitea corpul meu: simptome diferite, curioase pe alocuri, indicii clare, care mă direcționau și mă ajutau să- mi aleg tratamentul, cu participarea medicului, desigur”, își amintește ea.

După ce a aflat că este infectată, au fost testați toți membrii familiei. Rezultatele testelor au arătat prezența infecției la soțul său, nu și la copii.

Arina Spătaru a declarat că se tratează la domiciliu, cu paracetamol și antivirale, mult ceai, vitamina C și își monitorizează temperatura de trei ori pe zi: la ora 7:00; la 14:00; la 20:00.

„Ceea ce este specific Covidului, este starea de epuizare completă, pe care o am și azi, dar medicii recomandă să ne mișcăm, măcar prin cameră, dacă nu avem ieșire în curtea casei la sol sau un balcon. Și geamurile să fie deschise, chiar dacă ai senzația de frig. Acest lucru m-a salvat de insuficiența de oxigen. Al treilea utilaj necesar, în cazul când ești pacient Covid-19, este Puls-oximetru, care te ajută să-ți evaluezi starea generală, măsurând nivelul oxigenului din sânge. Este și un fel de terapie psiho-emotională, pentru că atunci, când începi să te sufoci în panică, el foarte calm îți arată, că problema e în alta parte și tu ai oxigenul normal”, a mai spus Spătaru.

Potrivit deputatei, o informare corectă, la rece, din surse credibile, „te ajută să fii atent la ce ți se întâmplă, iar credința te ajuta să fii sigur că totul va fi bine!”.

Amintim că Arina Spătaru a anunțat că s-a infectat cu Covid-19, la data de 7 iunie anul curent.

Primul deputat infectat cu Covid-19 a fost Eugeniu Nichiforciuc din cadrul fracțiunii PDM, acesta fiind testat pozitiv pe data de 20 mai curent, împreună cu soția sa. La data de 25 mai deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco a anunțat pe o rețea de socializare că a fost testat pozitiv la noul tip de coronavirus. Parlamentarul a mai scris că nu prezintă simptome și se simte bine.


Pub