(doc) Începând de mâine, transportul public în Chișinău va circula doar dimineața și seara. Orarul stabilit de autorități

Începând de mâine, transportul public din capitală va circula doar dimineața și seara. O decizie în acest sens a adoptat astăzi Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, începând cu data de 15 iunie până la 30 iunie 2020, în municipiul Chișinău se instituie un program special de activitate a transportul public (troleibuze, autobuze,maxi-taxi) pe tot teritoriul mun.Chișinău - dimineața - între orele 5:00 și 10:30, iar seara - între orele 15:30 și 21:30, cu interzicerea îmbarcării în transportul public a persoanelor fără măști de protecție.

De asemenea, Comisia a stabilit numărul maxim de îmbarcare în transportul public, după cumurmează:

- troleibuze și autobuze de capacitate medie și mare (standard): 35 -40 de persoane;

- în autobuze și troleibuze de capacitate sporită (articulate): 50-60 de persoane;

- în autobuze de capacitate mică (microbuze): nu mai mult decât numărul de locuri pe scaune.

Transportatorii particulari cu maxi-taxi vor respecta acele prescripții și măsuri de protecție ca și pentru transportul public, iar capacitatea maximă de călători nu va depăși numărul de scaune din dotarea unității de transport.

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău va solicita autorităților publice centrale prezența forțelor de ordine (carabinieri și/sau angajați ai forțelor armate) în stațiile de transport public pentru monitorizarea pasagerilor, pentru controlul îmbarcărilor restricționate, conform limitelor stabilite, neadmiterii îmbulzelii, îmbarcării călătorilor fără măști de protecție.

Menționăm că la ora actuală, în Republica Moldova sunt confirmate 11 459 cazuri de infecție cu noul Coronavirus. Bilanţul persoanelor declarate vindecate a ajuns la 6 623. Totodată, numărul persoanelor decedate este de 399.

Potrivit datelor MSMPS, cea mai afectată localitate este capitala, cu 3 663 de cazuri confirmate de Covid-19 și 128 de decese.

Amintim că autoritățile au decis să revină la unele restricții ridicate la data de 15 mai, când a încetat regimul stării de urgență, în contextul statisticii alarmante privind infecțiile cu noul coronavirus.

Începând de luni, 14 iunie 2020, bugetarii vor trece la un regim special de muncă, în cicluri, cu durata de 2 săptămâni consecutive, cu respectarea unor reguli stricte, propuse de Ministerul Finanțelor conducătorilor instituțiilor de stat.


Pub