Furtuna de aseară a făcut ravagii în unele localități: Gospodării inundate, terenuri distruse, iar acoperișul unei școli - deteriorat

Ploile torențiale de aseară au făcut ravagii în mai multe localități din țară. Zeci de terenuri agricole au fost distruse, unele gospodării au fost inundate, iar rafalele de vânt au distrus acoperișul unei școli. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploile se vor menține pe întreg teritoriul țării și în următoarele zile.

Foto: facebook/ Vremea în Republica Moldova

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vântul puternic a smuls și a deteriorat circa 200 metri pătrați țiglă metalică de acoperișul școlii din localitatea Teșcureni, raionul Ungheni. Precipitațiile au afectat mai multe suprafeței de culturi agricole din raionul Ungheni. Potrivit primelor estimări ale Comisiilor pentru situații excepționale în Cetireni, raionul Ungheni ploaia a distrus 6 ha de livezi și semănături.

La Telenești precipitațiile au compromis mai multe terenuri agricole. Potrivit IGSU, vîntul puternic a afectat acoperișul unei fabrici de vinuri din localitatea Sărătenii Vechi, iar în localitatea Chiștelnița raionul Telenești a fost necesară intervenția pompierilor. Aici salvatorii au fost alertați pentru a pompa apa din gospodăriile oamenilor.

Totodată, în această dimineață pompierii au reușit pomparea apei din 6 gospodării afectate și mai urmează să intervină în alte 11 gospodării din aceiași localitate.

De precizat că nicio persoană nu a avut de suferit.

Prejudiciile urmează a fi estimate de Comisiile pentru situații excepționale care funcționează la fața locului.


Pub