China, din nou sub amenințarea coronavirusului. Mai multe cartiere din Beijing, în izolare, iar școlile și grădinițile din zonă - închise

Unsprezece cartiere rezidenţiale din sudul Beijingului, se află în izolare din cauza apariţiei unui nou focar de coronavirus într-o piaţă din apropiere, scrie digi24.ro

Foto: UNIMEDIA

Şapte cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în vecinătatea pieţei Xinfadi, dintre care şase sâmbătă, potrivit autorităţilor sanitare citate de AFP, relatează Agerpres.

Nouă şcoli şi grădiniţe din zonă au fost de asemenea închise.

Autoritățile din capitala chineză au închis vineri două pieţe şi a amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare în urma descoperii a trei noi cazuri de COVID-19 în oraş, după două luni în care niciun nou caz de coronavirus nu a fost confirmat în Beijing.

Prima ţară afectată de noul coronavirus la sfârşitul anului trecut, China a reuşit între timp să frâneze considerabil epidemia, în ultimele săptămâni fiind înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate.


Pub