07:17:15 19.04.2024
Stiri

FOTO // Cu RUȘII nu te pui! Soluția TERIBILĂ la care au recurs pentru a stinge un incendiu izbucnit la o mega-sondă petrolieră

Actualitate 13.06.2020 09:00 Vizualizări2456 Autor: Ziarul National
FOTO // Cu RUȘII nu te pui! Soluția TERIBILĂ la care au recurs pentru a stinge un incendiu izbucnit la o mega-sondă petrolieră


Armata rusă a folosit un tun antitanc de calibrul 10 mm din timpul Războiului Rece pentru a stinge un incendiu în Siberia. Flăcările au cuprins o sondă de petrol, iar militarii au folosit arma pentru a distruge puțul de la o distanță sigură.

Ministerul Apărării din Rusia a publicat o filmare de la locul operațiunii, precum și un comunicat de presă cu detalii despre incident.

Incendiul a rezultat în urma depresurizării neașteptate a puțului în zona izolată din regiunea Irkutsk. Armata rusă a declarat că a trimis tunul antitanc MT-12 din regiunea Samara, de la o distanță de peste 3.200 de kilometri, scrie descopera.ro.

Militarii au tras mai multe focuri spre puțul de petrol, dar nu s-au putut apropia mai mult de câțiva metri de flăcări. Însă, puțul a fost distrus cu „precizia unui bijutier”, potrivit Ministerului rus al Apărării. Astfel, echipamentul de prevenție a exploziilor a fost activat, sonda de petrol a fost sigilată, iar incendiul a fost stins.

Explozivele, precum obuzele de artilerie și chiar și bombe de aviație, sunt uneori folosite pentru a stinge incendii de vegetație în zone greu accesibile, informează The Drive.

În iulie 2018, un avion de luptă JAS 39C Gripen al Forțelor Aeriene suedeze a aruncat o bombă ghidată GBU-49/B Paveway de peste 200 de kilograme pentru a înăbuși un incendiu de pădure care se răspândea la o bază militară. Pompierii nu puteau ajunge la flăcări din cauza munițiilor rămase neexplodate din zonă.

Unele țări au folosit și vehicule ale pompierilor, echipate cu motoare cu reacție, pentru a stinge incendii mari, în special în câmpuri petroliere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md