15 milioane de lei din România pentru Liceul „Mihai Eminescu” de la Comrat

15 milioane de lei din România pentru Liceul „Mihai Eminescu” de la Comrat

Lucrările de construcţie a unui nou bloc pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, unicul de acest fel cu predare în limba română din regiunea găgăuză, au demarat la începutul lunii iunie şi se planifică să fie finalizate peste 15 luni.

În prezent, această instituție de învățământ dispune de 15 săli de clasă. Potrivit autorităţilor, extinderea ei va permite îmbunătăţirea procesului educaţional cu posibilitatea de a înscrie mai mulţi copii doritori să înveţe în acest liceu, potrivit moldpres.md.
În noul bloc al liceului vor putea face studii circa opt sute de elevi. „În această clădire va fi complexul sportiv împreună cu toate încăperile necesare, blocul alimentar, cantina, sala de festivităţi şi biblioteca, laboratoarele de chimie şi biologie. Tot în acest sediu va fi amplasat departamentul administrativ şi două săli de clasă”, a explicat Svetlana Stoinova, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, citată de gagauzinfo.md.
Construcţia noului bloc pentru acest liceu din unitatea teritorial-autonomă Gagauz–Yeri se va realiza cu susţinerea financiară din partea României, care a alocat în acest scop 15 milioane de lei, şi contribuţia de 5,6 milioane de lei a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.
În Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat îşi fac studiile 480 de elevi.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed