sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAustral® Plus, tratamentul sămânță complet de la Syngenta, acum disponibil și în Moldova

Austral® Plus, tratamentul sămânță complet de la Syngenta, acum disponibil și în Moldova

Recomandate

Din acest an fermierii din Moldova au soluția insecto-fungicidă pentru tratamentul semințelor de cereale. Din acest an, Austral® Plus, tratamentul sămânță complet de la Syngenta, este disponibil și pe piața noastră. 

Fermierii care vor semăna grâu și orz în această toamnă pot beneficia de protecție superioară oferită de un singur produs care conține două substanțe active: teflutrin 40 g/l (componenta insecticidă) și fludioxonil 10 g/l (componenta fungicidă). Teflutrinul se activează la apariția umidității în sol, crează un halou în jurul seminței, protejând și combătând dăunătorii. 

Componenta fungicidă – fludioxonilul, are acțiune de contact și penetrantă, inhibă germinarea sporilor distrugând agenții patogeni de pe suprafața semințelor (inclusiv în zona comisurii centrale a bobului). De asemenea, aceasta creează o barieră în jurul seminței după semănat (nu permite infectarea seminței cu agenți patogeni din sol). Austral®Plus oferă și un efect fitotonic culturii de cereale, materializat printr-o vigoare sporită, uniformitate la răsărire și sistem radicular mai bogat.

Cu un spectru foarte larg de boli combătute (Putregaiul fuzarian al rădăcinilor, Măluri, Mucegai de zăpadă, Pătarea brună) și doi dăunători-cheie de sol pe care-i controlează, acest produs este soluția completă la îndemâna fermierilor. Doza este de 5 L/t de semințe, la care se adaugă 1L adjuvant AG 40 R și se completează cu apă până la realizarea unei soluții de 10-10,5 litri la grâu și 10,5-11 Litri la orz. 

Pentru o bună acoperire a semințelor, produsul Austral® Plus se aplică numai împreună cu un adjuvant (AG 40R), care formează împreună un pachet comercial. Adjuvantul are rolul de a îmbunătăți aderența produsului pe sămânță, reducând astfel seminificativ praful de pe semințele tratate. Adjuvantul AG 40R are rolul de a modifica sau intensifica culoarea semințelor tratate, are un efect de adeziv – ajută la fixarea lui Austral® Plus pe suprafața seminței. De asemenea, acesta ajuta la îmbunătățirea fluxului semințelor în semănătoare (nu se lipesc între ele) și la reducerea timpului de uscare a semințelor tratate. Împreună cu acțiunea substanței active teflutrin, adjuvantul reduce emisia cantității de praf format, reduce mirosul (a solventului din formularea microcapsulelor de teflutrin) și asigură o mai bună repartiție a lui Austral® Plus pe suprafața semințelor. Studiile realizate de către Syngenta demonstrează faptul că prezența adjuvantului AG 40R reduce cantitatea de praf produs cu 60% și prezența substanței active teflutrin în praf cu 71%, reducând semnificativ expunerea la cele două substanțe active a operatorilor care aplica produsul.

Austral® Plus este un un produs gata formulat (sau ready-mix) gata de utilizat pentru tratamentul semințelor de cereale ce oferă beneficii importante oferite prin formularea combinată a celor două substanțe active cu efect complementar.

Formularea Austral® Plus este deja testată și prezintă siguranță la aplicare, reducând riscul de fitotoxicitate pentru cultură sau precipitare a uneia dintre substanțele active din produs. Substanțele active, împreună cu formulanții potriviți, asigură o sinergie superioară dovedită prin eficacitatea sporită a tratamentului și un efect de durată mai lungă datorat formularii sub forma de microcapsule. 

Vizitați pagina Austral Plus pentru mai multe detalii.

Dragi fermieri, nu uitați: soluția viitorului cu protecție completă la grâu și orz este Austral® Plus!

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale