(video) Igor Dodon: Îmi este interesantă poziția americanilor, de a-l ține pe Plahotniuc în SUA. Vor să îl folosească la prezidențiale?

Șeful statului, Igor Dodon, a răspuns, astăzi, la întrebările cetățenilor și ale jurnaliștilor, în cadrul emisiunii sale tradiționale de vineri, „Președintele răspunde”. El a abordat mai multe subiecte, printre care și situația epidemiologică și numărul record de persoane infectate cu Covid în țara noastră, plecarea unor deputați din PD și zvonurile că în timpul apropiat, unii parlamentari socialiști ar putea părăsi fracțiunea, deciziile instanțelor de judecată în dosarul lui Vlad Plahotniuc și judecătorii pe care acestia i-ar suna personal, pentru a-i influența și amenința, poziția SUA vizavi de extrădarea fostului lider al PD, dar și despre independența Băncii Naționale a Moldovei.

Foto: UNIMEDIA

(update 11.05) Igor Dodon: Dacă ar fi fost stat prezidențial ai fi dat cu pumnul în masă și l-ai pus la punct și pe procuror, și pe judecător și pe premier și pe toți. Eu dacă aș fi putut, demult era „kuskina mati” cu ei. În Belarus este stat prezidențial, la noi cu regret nu, eu pledez pentru stat prezidențial. Ai ales președintele, i-ai dat încredete din partea poporului, lasă-l să lucreze, dacă nu face față - afară. După ce facem regulă, facem parlamentarism ca în Europa. Dar altfel aici nu faci regulă, până nu le dai cu bâta în cap, ei nu înțeleg.

(update 10.45) Igor Dodon: Îmi este interesantă poziția americanilor, iese secretarul de stat al SUA și spune că omul acesta este implicat și la voi stă unul pe care nu vreți să îl dați Moldovei. Voi sunteți siguri pe cine îl apărați? Acesta e argumentul din câte înțeleg, de ce î țineți acolo, că a fost împotriva rușilor sau pentru americani, sau voi îl țineți ca să îl folosiți împotriva lui Dodon la alegerile prezidențiale?

(update 10.35) Igor Dodon: Avem 22-23 de oameni ai lui Plahotniuc în Parlament deja, care vor să destabilizeze situația, vor să aibă 30 și să vină când la Maia, când la mine cu condiții, așa cum au făcut cu Voronin și Filat, i-au pus cap în cap și i-a distrus pe amândoi. Vladimir Nicolaevici, dar mata când ai scris cerere să pleci din funcția de președine și i-ai dat țara lui Ghimpu erai mare erou? Atunci vă tremurau pantalonii și acum, eu am decis să nu îmi tremure pantalonii în fața lui Plahotniuc, dar mata acest curaj nu îl ai, cu toate că ești general sovietic.

(update 10.25) Igor Dodon: Dacă se mai pierde un vot sau două... în Parlament instrumentele, jucăriile lui Plahotniuc încearcă să destabilizeze situția. Nu are nimic comun cu supărările pe Filip, pe Dodon, lui Plahotniuc îi trebuie să mai cumpere câțiva deputați. Filip a depus și denunț la organele de anchetă și acolo se ocupă, cine a umblat, cum, ce bani a propus. Prin instrumentele sale, Șor și Candu, Plahotniuc vrea să destabilizeze situația,le trebuie să mai scoată 3-4 deputați, să spună că este altă majoritate, cu toate că nimeni nu va face cu ei coaliție, sunt sigur că Sandu și Năstase au suficientă minte și înțelepciune pentru asta. Dar vor să facă presiune asupra judecătorilor, procurorilor, să nu se grăbească cu darea în căutare a lui Plahotniuc. Unii deputați, mai slabi de fire, iau banii și se duc în partea cealaltă.

(update 10.15) Igor Dodon: Ultimele 2 zile a fost înregistrat un anti-record și nu doar în RM, avem un anti-record la nivel global. De ce la nivel global? Datorită faptului că au fost scoase restricțiile pe mai multe activități economice și sociale în luna mai, au deschise piețele, centrele comerciale, restaurantele. Situația nu este simplă, situația e foarte gravă.

Președintele Igor Dodon răspunde, tradițional, la întrebările cetățenilor și ale mass media, în cadrul emisiunii sale de vineri.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:


Pub