Poliția a dat de urmele suspecților care au înjunghiat un taximetrist acum câteva zile. Aceștia riscă până la 20 de ani de închisoare

Un minor în vârstă de 16 ani și un tânăr de 20 de ani din Hulboaca, municipiul Chișinău, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, pentru comiterea unui atac tâlhăresc și tentativă de omor asupra unui taximetrist în satul Hulboaca.

Foto: Poliția capitalei

Potrivit poliției, aceștia sunt suspectați că, în noaptea de 5 iunie a anului curent, ar fi înjunghiat și jefuit un taximetrist în vârstă de 34 de ani.

Victima a comunicat forțelor de ordine sosite la fața locului că s-a deplasat în satul Hulboaca municipiul Chișinău, pentru a transporta doi clienți. Ajuns la locul indicat, în automobil au urcat doi indivizi care l-au amenințat cu un cuțit iar ulterior i-au aplicat mai multe plăgi de cuțit pe susprafața corpului. Bărbatul a reușit să pornească automobilul iar suspecții au fugit într-o direcție necunoscută.

În acest context, au fost inițiate două cauze penale pentru tentativă de omor și tâlhărie.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspecții au fost localizați și încătușați, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vinovăția, comunicând că în momentul comiterii infracțiunii erau în stare de ebrietate. Este de menționat că aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru furt și Circulația ilegală a drogurilor.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar conform legislației în vigoare aceștia pentru faptele comise riscă închisoare pe un termen de până la 20 de ani.

Amintim că incidentul a avut loc la data de 05 iunie, ora 02:00. Un taximetrist de 34 de ani a fost înjununghiat de doi tineri la intrarea în satul Hulboaca, comuna Grătiești.


Pub