(video) Covid-19 în Moldova: 99 de gravide și 54 de bebeluși de până la 1 an, infectați cu coronavirus, în total. ANSP: „Terenurile de joacă sunt cel mai mare pericol”

99 de gravide în diverse perioade de sarcină, 628 de copii infectați cu coronavirus, dintre care 54 de bebeluși de până la 1 an. Informația a fost făcută publică în cadrul ședinței de astăzi a MSMPS de către șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Foto: UNIMEDIA

„De ce am insistat să facem public aceste date? Pentru că au apărut vehiculări în spațiul public că copiii nu fac boala Covid-19. Copiii s-au infectat în familie sau la terenurile de joacă, deoarece instituțiile de învățământ sunt închise. Este important comportamentul în vederea dirijării copilului. Am venit cu rugămintea ca terenurile de joacă să fie în continuare suspendate, riscul de infectare a copiilor este mare”, declarat, șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Copii / Sursa:captură video/privesc.eu

Amintim că în câteva clipe, primarul general al Chișinăului, a anunțat că începând cu astăzi, terenurile de joacă pentru copii, dar și cele de sport din parcuri, spații verzi și curțile blocurilor să fie închise și sigilate.


Pub