Reglări de conturi cu o grenadă. Un locuitor al raionului Florești este cercetat penal pentru că a amenințat cu moartea un consătean

Și-a amenințat consăteanul cu o grenadă. Este vorba de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care a vrut să își regleze contul cu vecinul.

Foto: UNIMEDIA

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat cu vârsta de 43 de ani, originar din același sat, aflându-se în relații ostile cu consăteanul său a venit la poarta gospodăriei acestuia amenințându-l cu un obiect din metal, asemănător cu o grenadă de luptă de model F-1, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

La scurt timp bărbatul a fost reținut pe teritoriul unei stații PECO din preajma satului Mărculești, același raion.

În urma percheziției corporale efectuate, polițiștii au depistat și ridicat obiectul cu care acesta și-a amenințat consăteanul și l-au remis ulterior Centrului tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară al IGP, pentru a stabili dacă se atribuie obiectul ridicat la categoria munițiilor.

Astfel, pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru amenințare cu omor.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în cazul în care vinovăția acestuia va fi demonstrată în instanța de judecată, riscă până la 3 ani de închisoare.


Pub